<strong>ARRESTERT:</strong> Den prisbelønte journalisten Tommy Gulliksen (29) ble pågrepet og siktet etter opptøyer i en forstad til Stockholm i går. Foto: Expressen/Privat
ARRESTERT: Den prisbelønte journalisten Tommy Gulliksen (29) ble pågrepet og siktet etter opptøyer i en forstad til Stockholm i går. Foto: Expressen/Privat Vis mer

TV 2-journalist kastet på glattcelle og siktet etter opptøyer i Sverige

- De strippet meg naken og undersøkte kroppsåpninger, sier Gullruten-vinner Tommy Gulliksen (29).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): Dokumentarfilmskaper Tommy Gulliksen hadde ingen god dag på jobben i går.

I arbeidet med en dokumentar for TV 2 om en norsk rapartist, befant han seg i Bagarmossen, en forstad til Stockholm. Og før han visste ordet av det, havnet han midt i et ungdomsopprør med steinkasting og ildspåsettelse.

Gulliksen og den norske rapperen Jesse Jones hadde med seg den svenske kjente drabantbyrapperen Ken Ring. De skulle snakke med ungdom om framtidsplaner og hip-hop-kulturens betydning for deres liv.

Steinkasting og molotovcocktails Uvisst av hvilken grunn, oppsto det uroligheter med steinkasting og molotovcocktails, alt mens Gulliksen filmet.

- Stadig flere kom til, og plutselig satte noen fyr på ei søppelbøtte, sier Gulliksen.

Lokalpoliti kom raskt til stedet, etterfulgt av terrorpoliti med hjelmer, køller og skjold.

- Det ble trefninger mellom politi og ungdommene. Det ble kastet stein og molotovcocktails, sier dokumentarfilmskaperen.

Svensk politi bekrefter opptrinnet.

Siktelse - De kastet stein og det var flere tilfeller av ildspåsettelse. Vi pågrep sju personer, deriblant en norsk journalist, sier presseansvarlig Karin Solberg i Söderort-politiet til Dagbladet.

Gulliksen og en annen person ble bragt inn før avhør.

- Filmskaperen er siktet fordi det foreligger mistanke om lovbrudd. Vi har tatt beslag i filmen hans, men vi så ingen grunn til å holde ham arrestert her, sier Solberg.

Tommy Gulliksen var tidligere journalist i nedlagte Dokument 2 i TV 2. Nå lager han dokumentarfilmer for tv-kanalen gjennom sitt produksjonsselskap Dokumentaravdelingen.

Gulliksen har vunnet Gullruten for dokumentarfilmen «Den store styrkeprøven» om en politimann som syklet Trondheim-Oslo sammen med en blind gutt.

I formiddag kom Gulliksen hjem til Norge.

- Strippet naken - Jeg var der som pressefotograf, men ble sittende igjen som hovedmistenkt. Det var veldig krenkende, og jeg opplevde det som en trussel mot pressefriheten, sier 29-åringen.

Tommy Gulliksen sier han ble sittende på glattcelle i sju timer. Politiet fortalte ham at han kunne bli sittende der i opp til tre døgn, og dokumentarjournalisten hevder de nektet ham å ringe både TV 2s advokat og kjæresten hjemme i Norge.

- Jeg ble strippet naken, og de kikket meg inn i alle kroppsåpninger. De tok beslag i kamerautstyret og mobiltelefonen min, og jeg har ikke fått det tilbake. De sier de skal tappe det for all informasjon. Som journalist er det mye kildemateriale å hente ut av en mobiltelefon, så dette er svært problematisk, sier Gulliksen og legger til:

- De nektet til og med å gi meg kvittering på at de har tatt beslag i utstyret mitt.

Svensk politi vil ikke kommentere Gulliksens påstander om brutal behandling.

<strong>GULLRUTEVINNER:</strong> Journalist Tommy Gulliksen (29) har vunnet Gullruten for en dokumentar på TV 2. Foto: Privat
GULLRUTEVINNER: Journalist Tommy Gulliksen (29) har vunnet Gullruten for en dokumentar på TV 2. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer