Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV 2 kan få polititrøbbel etter å ha forfulgt Giske

La seg på hjul og filmet speedometeret.

VIL UNDERSØKE TV 2:- Dersom de filmer sitt eget speedometer, og legger det ut på TV og internett, har de jo skapt sitt eget bevismateriale, sier politiadvokat Leif Aleksandersen.
Foto: SCANPIX
VIL UNDERSØKE TV 2:- Dersom de filmer sitt eget speedometer, og legger det ut på TV og internett, har de jo skapt sitt eget bevismateriale, sier politiadvokat Leif Aleksandersen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Agder politidistrikt skal undersøke om TV 2 gjorde noe ulovlig da et team fra kanalen fulgte etter statsråd Trond Giskes bil tirsdag.


Teamet fra TV 2 ble forbikjørt av Giskes bil på E18 mellom Lillesand og Kristiansand tirsdag. Giske var da på vei til et møte. TV 2-bilen fulgte etter og skal ha målt statsrådsbilen til en hastighet på 140 kilometer i timen. TV 2-teamet filmet sitt eget speedometer for å vise hvor raskt Giskes bil kjørte.

- Dersom de filmer sitt eget speedometer, og legger det ut på TV og internett, har de jo skapt sitt eget bevismateriale, sier politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt til VG.

UP-sjef Runar Karlsen sier at fartsgrensen gjelder alle, bortsett fra utrykningsbiler og regjeringsbiler, som også regnes som utrykningskjøretøy.

Vaktsjef Bjørnar Solheim i TV 2 sier at teamet reagerte bevisst da de så Giskes bil passere. De mente at bilen kjørte forbi i svært høy hastighet.

- Vi fulgte etter og dokumenterte farten. Vi har helt åpent vist fram hvordan vi gjorde dette, sier Solheim.


(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media