TV 2 lurt av utdrikningslag

Dekket tulle-demonstrasjon på 21-nyhetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For å gjøre utdrikningslaget til sin kamerat ekstra unikt, sendte Anders Imenes og hans kamerater på fredag ut en pressemelding til en rekke nyhetsmedier. I den informerte de om en demonstrasjon som skulle finne sted foran Stortinget på lørdag.

Bevegelsen «La menn være menn» skulle demonstrere om marginaliserte menn i dagens samfunn.

TV 2 intervjuet kameratene og dekket demonstrasjonen i sin nyhetssending klokka 21 lørdag kveld. En demonstrasjon som kun var et påfunn i sammenheng med et utdrikningslag. Senere på kvelden ble innslaget slettet fra nettet. Nyhetssjef i TV 2, Jan Ove Årsæther, sier til Dagbladet at de ble lurt.

- Vi har ikke fått noen reaksjoner fra seere, men vi er kjent med at vi er blitt lurt. I dette tilfellet har ikke kildekritikken vært god nok. Denne saken skulle aldri vært sendt og vi må ta en runde på vår egne kritiske sans. Slikt skal ikke skje, sier Årsæther.

Inspirert av gammel spøk - Vi har en god venn som snart skal gifte seg, og da tenkte vi å gjøre noe stort ut av det. Så vi tenkte å holde en demonstrasjon i sammenheng med utdrikningslaget, som dreiet seg om å ta tilbake mannsrollen fra feministene, sier Anders Imenes til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer