Baneheia-saken

TV 2: Nye DNA-funn

I den nye etterforskningen av Baneheia-saken skal det være funnet nye DNA-profiler fra Jan Helge Andersen på kroppen til Lena Sløgedal Paulsen, ifølge opplysninger gitt til TV 2.

1. Juni 2021 forlot Viggo Kristiansen Ila fengsel og forvaringsanstalt. Nå håper han å få en ny rettssak, det vil også pårørende etter Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Foto: Bones/NTB/Arkiv. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet skal ha avdekket nye «interessante funn» i forbindelse med etterforskningen av den gjenopptatte Baneheia-saken, skriver TV 2, som siterer anonyme kilder.

Politiet skal ha funnet flere DNA-spor på Lena Sløgedal Paulsen, som de mener stammer fra Jan Helge Andersen.

- Viktige momenter

Ifølge kanalen skal politiet ha gjort DNA-funn på Sløgedal Paulsens kropp. Opplysningene er imidlertid ikke bekreftet av politiet selv.

Viggo Kristiansens advokat, Arvid Sjødin, sier til Dagbladet at han har vært kjent med de nye DNA-funnene en stund.

- Hvis en skal prøve å finne ut av hva som har skjedd, så er dette viktige momenter, og momenter som hjelper Viggo, sier Sjødin til Dagbladet.

Fikk spørsmål i avhør

Andersen var tidligere i høst i avhør - et avhør som ble utsatt fordi politiet ønsket å ha så mange tekniske svar som mulig før de snakket med ham på nytt. Han skal ha blitt konfrontert med de nye DNA-funnene i et avhør som pågikk over tre dager, ifølge opplysninger gitt til TV 2.

Andersen ble dømt til 19 års fengsel for drapet på Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000, men frikjent for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10). Han ble i tillegg dømt for medvirkning til voldtekt av begge ofrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer