Baneheia-saken

TV 2: Nye DNA-funn

I den nye etterforskningen av Baneheia-saken skal det være funnet nye DNA-profiler fra Jan Helge Andersen på kroppen til Lena Sløgedal Paulsen, ifølge opplysninger gitt til TV 2.

1. Juni 2021 forlot Viggo Kristiansen Ila fengsel og forvaringsanstalt. Nå håper han å få en ny rettssak, det vil også pårørende etter Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Foto: Bones/NTB/Arkiv. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet skal ha avdekket nye «interessante funn» i forbindelse med etterforskningen av den gjenopptatte Baneheia-saken, skriver TV 2, som siterer anonyme kilder.

Politiet skal ha funnet flere DNA-spor på Lena Sløgedal Paulsen, som de mener stammer fra Jan Helge Andersen.

- Viktige momenter

Ifølge kanalen skal politiet ha gjort DNA-funn på Sløgedal Paulsens kropp. Opplysningene er imidlertid ikke bekreftet av politiet selv.

Viggo Kristiansens advokat, Arvid Sjødin, sier til Dagbladet at han har vært kjent med de nye DNA-funnene en stund.

- Hvis en skal prøve å finne ut av hva som har skjedd, så er dette viktige momenter, og momenter som hjelper Viggo, sier Sjødin til Dagbladet.

Fikk spørsmål i avhør

Andersen var tidligere i høst i avhør - et avhør som ble utsatt fordi politiet ønsket å ha så mange tekniske svar som mulig før de snakket med ham på nytt. Han skal ha blitt konfrontert med de nye DNA-funnene i et avhør som pågikk over tre dager, ifølge opplysninger gitt til TV 2.

Andersen ble dømt til 19 års fengsel for drapet på Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000, men frikjent for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10). Han ble i tillegg dømt for medvirkning til voldtekt av begge ofrene.

Samtidig ble Viggo Kristiansen dømt til 21 års forvaring.

Kristiansen fikk i februar medhold fra Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker, og saken er for tida under etterforskning. Også Kristiansen har vært i flere avhør de siste månedene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer