HAR IKKE GITT NOE INTERVJU:  TV 2-opptaket må være vitneforklaringen i tingretten, sier testamentvitne Stein Bendixen. Her sammen med det andre  testamentvitnet Sidsel Ramstad (tidligere Weedon). Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
HAR IKKE GITT NOE INTERVJU: TV 2-opptaket må være vitneforklaringen i tingretten, sier testamentvitne Stein Bendixen. Her sammen med det andre testamentvitnet Sidsel Ramstad (tidligere Weedon). Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.Vis mer

- TV 2-opptak var vitneforklaring

Testamentvitne om troverdighetsanklage i Mona Høiness-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stein Bendixen og hans samboer Sidsel Ramstad (da Weedon) var vitner da det omstridte testamentet i favør av advokat Mona Høinnes ble opprettet og signert 20. februar 2007.

Paret ble spurt dagen før av Monas Høiness om de kunne komme til Synnøve Alver Urdahls hjem i Eckerbergs gate på Frogner. Det var klart hva besøket gjaldt.

Bendixen hadde kjent ekteparet Urdahl i 40 år. Da han var administrerende direktør i Kommunalbanken, hadde han kontor rett i nabolaget til Urdahls advokatkontor i Nedre Vollgate.

I Borgarting lagmannsrett i formiddag gikk prosessfullmektig for saksøkerne i testamentstriden, advokat Fred A. Gade, langt i å beskylde testamentvitnene for å fare med løgnhistorier om hvordan testamentet ble til.

- Ingen troverdighet - De har ingen troverdighet i sine forklaringer om hva som skjedde 19. og 20. februar 2007. Forklaringene spriker, og de har fortalt noe annet til media enn de fortalte i tingretten i den forrige rettsrunden. Et 12 minutter råopptak gjort av TV 2 underbygger dette, sa Gade i lagmannsretten.

Dagbladet har vært i kontakt med Bendixen. Han har ikke lov til å være tilstede i retten fordi han skal vitne på onsdag.

Han vil ikke kommentere påstanden fra saksøkerne om «ingen troverdighet». Men han kan oppklare hva som ligger bak TV 2-opptaket.

- TV 2 fikk tingrettens tillatelse til å gjøre opptak av mitt vitnemål om testamentopprettelsen. Jeg har ikke blitt intervjuet av TV 2 om dette i andre sammenhenger, sier Bendixen til Dagbladet.

Da Bendixen og Sidsel Weedon kom hjem til Synnøve Alver Urdahl og Mona Høiness i Frogner-villaen, var det ikke klargjort noen testament-tekst, slik Bendixen var vant til fra flere andre sammenhenger.

Høiness skrev ned teksten I åpen rett da fortalte Bendixen at han spurte Synnøve Alver Urdahl tre ganger om hvem som skulle arve henne. Mona Høiness var svaret alle gangene.

Bendixen utformet muntlig en tekst, som Mona Høiness noterte før hun gikk inn på naborommet og skrev ned teksten på en pc.

I dommen fra Oslo byfogdembete blir det slått fast at det ikke er ulovlig av en arving å skrive teksten i et testamente.