- TV 2 plantet Farmen lekkasje

Ville hindre at vinneren ble kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Tore Bekkeli ble på flere nettsider utropt som Farmen-vinner lenge før finalen gikk på tv. T V 2 ville ikke ødelegge spenningen og svarte med å plante villspor, skriver fvn.no

- Det var noen nettsteder i Nord-Norge som kåret meg til vinner allerede da serien begynte å gå på tv. Det likte TV 2 svært dårlig, og svarte med å plante villedende historier rundt omkring, sier Bekkeli til avisa. 

Bjørn Tore Bekkeli som vant farmen i 2003.

- Vi planla historier i sammen. Blant annet sparte jeg til skjegg mot slutten av serien. Da jeg kom ut av Farmen skulle jeg framstå nybarbert og fin. På vei tilbake etter finalen fikk jeg nye klær som jeg skiftet om bord på båten. Dermed skulle ikke folk kunne forstå at jeg hadde vært med i finalen, sier han.

Han forteller også at TV2 flere ganger fraktet utkonkurrerte deltakere tilbake til Farmen for å forvirre lokalbefolkningen.

TV 2 vil imidlertid ikke bekrefte dette.

- Det vil være dumt av meg å si noe om hvilke foranstaltninger vi tar. Det er en viktig del av hele konseptet, sier informasjonsansvarlig i TV 2, Jørund Rasdal Unneland.

Han synes ikke alle spekulasjonene er problematisk.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

- Det er ikke problematisk i det hele tatt. Spekulasjonene forteller oss bare at det er stor interesse rundt programmene, sier Unneland.

Bekkeli mener TV 2 stort sett var svært profesjonelle i forhold til å holde opplysninger hemmelige, men han mener avslutningsfestene i forbindelse med finalen er ukloke å avholde.

- TV 2 burde ha lært til nå at de ikke må holde slike fester før serien er ferdig på tv. Produksjonsmessig er det den største blunderen, hevder Bekkeli.

VINNER: Bjørn Tore Bekkeli vant farmen i 2003. Da satt TV 2 ut falske rykter.