Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prinsdal-drapet:

TV 2: Politiet frykter gjengkonflikt

Torsdag melder TV 2 at den pågrepne etter Prinsdal-drapet har tette bånd til Young Bloods. Nå frykter politiet at personer i miljøet skal ordne opp selv, ifølge kanalen.

DRAP: Fredag kveld ble Halil Kara (21) skutt og drept på Prinsdal i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
DRAP: Fredag kveld ble Halil Kara (21) skutt og drept på Prinsdal i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Nesten ei uke etter at Halil Kara (21) ble skutt og drept på Prinsdal på Søndre Nordstrand i Oslo, er fortsatt en ung mann etterlyst, siktet for drap eller medvirkning til drap.

Onsdag ble ytterligere en ung mann siktet for drap eller medvirkning til drap. Mannen ble pågrepet onsdag kveld og er hjemmehørende i Oslo, opplyser politiet.

DRAP: Majid Butt er innehaver på Prinsdal grill der en 21 år gammel gutt ble skutt og drept like før midnatt fredag. Reporter: Angelica Hagen. Video: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer

Frykter gjengkonflikt

Torsdag melder TV 2 at den pågrepne har «tette bånd til en mann som politiet anser for å være sentral i en fraksjon i den kriminelle gjengen Young Bloods».

Videre skriver de at personer som har vært tilknyttet gjengmiljøet lenge, har inntrykk av at stemningen aldri har vært mer spent enn etter drapet på Prinsdal.

Nå jobber politiet målrettet for at situasjonen ikke skal eskalere, men frykter at personer i gjengmiljøet skal ordne opp selv, ifølge kanalen.

FLUKTRUTE: Politiet leter fortsatt etter gjerningspersonen som skjøt og drepte en 21 år gammel mann på Prinsdal i Oslo 10. januar. Vitner skal ha observert ham løpende fra åstedet i retning Kolbotn. Video: Marie Røssland / Endre Vellene. Vis mer

Skutt og drept

Tidligere har politiinspektør Grete Lien Metlid fortalt at de etterforsker saken bredt og holder flere muligheter åpne.

- Vi jobber med å innhente historikk og ser på alle tenkelige forklaringer for denne hendelsen. Det kan være noe som har skjedd tilbake i tid, eller at det finnes konflikter som kan forklare drapet. Men for oss er 21-åringen først og fremst et offer i saken, har politiinspektør Metlid tidligere sagt til Dagbladet.

Det var seint fredag kveld at 21 år gamle Halil Kara ble skutt og drept på parkeringsplassen utenfor Prinsdal grill på Søndre Nordstrand.

21-åringen var sammen med tre venner da hendelsen fant sted, og etter drapet oppsto det et basketak hvor en av vennene ble påført flere stikkskader. Vedkommende ble innlagt på Ullevål sykehus.

SAMTALER: Shahid Rasool er hovedinstruktør ved Fightersgym på Mortensrud i Oslo. Han kan fortelle at den avdøde i Prinsdaldrapet brukte treningssenteret hver dag, og at han har hatt flere personer inne på besøk i etterkant av drapet. Video: Marie Røssland Vis mer

Mange følelser

Alle de tre vennene er avhørt av politiet, og har bidratt med viktig informasjon, ifølge Metlid.

- Er dere bekymret for nye angrep?

- Vi har ingen konkrete opplysninger som tilsier det skal forekomme nye angrep. Men vi er opptatt av at man har tillit til at politiet gjør en god jobb, sa Metlid til Dagbladet søndag og tilføyet:

- Jeg forstår at det er veldig mange følelser involvert nå. At det er mange som er frustrerte og lei seg, og at man kan bli sint. Vi gjør det vi kan, og håper at publikum kan bidra med informasjon.