I EKSPLOSJON: Programleder for TV 2s Frokostquiz, Patrick Strøm, var i dag vitne til at hans mor ble sterkt forbrent etter en eksplosjon i Oslo i dag. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
I EKSPLOSJON: Programleder for TV 2s Frokostquiz, Patrick Strøm, var i dag vitne til at hans mor ble sterkt forbrent etter en eksplosjon i Oslo i dag. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer

TV 2-programleder i gasseksplosjon, moren kraftig forbrent

- Hele kroppen hennes var i flammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Tre personer ble skadd da det en gassovn eksploderte i Rosenkrantz gate i Oslo sentrum i ettermiddag.  

Eksplosjonen var relatert til en bio-etanol-ovn, som sto på et møterom i kontorene til et produksjonsselskap i Rosenkrantzgate 22. Der var programleder for TV 2s Frokostquiz, Patrick Strøm, for å diskutere et nytt TV 2-produsert konsept.  

- Folk begynte å skrike- Vi hadde nettopp blitt ferdig med et møte med 16-17 stykker, og moren min som hadde fått jobb der skulle inn på møterommet for å diskutere lønn med sjefene og et par ansatte. Jeg ble sittende igjen utenfor møterommet, så hørte jeg et slags «poff» og folk begynte å skrike, sier Patrick Strøm til Dagbladet.  

Strøm forteller at han ikke helt skjønte hva som hadde skjedd da han så en person komme løpende ut fra møterommet i brann.  

- Jeg så mamma komme ut fra rommet og hele kroppen hennes var i flammer, så jeg og noen andre kastet oss over henne for å slukke flammene.  

Fikk slukket flammeneInne på møterommet sto det en bio-etanol-ovn, og da denne skulle fylles opp så skal det fortsatt ha vært en svak flamme igjen. Denne flammen gikk rett opp i flasken med væske og forårsaket en eksplosjon, flasken skal ha pekt rett mot Strøms mor som ble kraftig forbrent i eksplosjonen.  

- Etter at vi hadde fått kvalt flammene på mamma så satt jeg ved henne til ambulansen kom og forsøkte å sørge for at hun ikke fikk sjokk. 

Strøm forteller til Dagbladet at alle på kontoret jobbet veldig raskt og godt sammen, de tok av seg yttertøy og fuktet dem i lunkent vann for å dekke til brannsår. En av mennene som hjalp TV 2-programlederen å slukke flammene på moren ble forbrent på armer og ben.

Da Dagbladet snakket med Strøm satt han på Ullevål universitetssykehus og ventet på moren som lå på operasjonsbordet.  

- Vi var på kontoret for å snakke med nye kolleger og gledet oss til helgen, det var en gledens dag til dette skjedde.