Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV 2-reporter knyttes til terrorsiktet

Kvinnelig reporter omtales som kjæresten til den 29 år gamle hovedmistenkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge norsk og utenlandsk politi skal den 29 år gamle hovedmistenkte jevnlig ha sendt tekstmeldinger og ringt en kvinnelig ansatt i TV 2s nyhetsavdeling, melder TV 2 Nettavisen.

Kvinnen omtales av politiet som kjæresten til norskpakistaneren.

Da 29-åringen ble pågrepet i Tyskland under sommerens fotball-VM skal han ifølge siktelsen forut for pågripelsen ha sendt en tekstmelding til TV 2-reporteren.

I denne tekstmeldingen skal han ha gitt uttrykk for at han «har et sterkt behov for å handle fordi han plages ved tanken om drepte kvinner og barn».

Den terrormistenkte mannen skrev også til kvinnen at: «Prøver bare å forberede både deg og meg til universets største avstand.»

Senere hadde de to en telefonsamtale hvor 29-åringen prøver å berolige kjæresten. Av siktelsen fremgår det at «dersom han blir borte, skal hun vite at han er der for henne, uansett om han ikke er fysisk tilstede».

Den kvinnelige ansatte i TV 2s nyhetsavdeling er inntil videre permittert fra stillingen. Og konserndirektør i TV 2 sier at saken vil bli behandlet som en personalsak, og at reporteren har levert en foreløpig rapport om hvilken tilknytning hun har til saken.

I dag ble det avholdt fengslingsmøter for de fire unge mennene på henholdsvis 26, 28, 28 og 29 år siktet for å ha planlagt å sprenge USAs ambassade i Drammensveien og Israels ambassade i Parkveien, i lufta.

Først i morgen vil retten ta stilling til om politiets foreløpige bevismateriale kvalifiserer til «skjellig grunn til mistanke» om terrorplanleggingen.