Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV 2-reporter uthengt som «terrormistenkt»

Høyreekstremister utpeker feil journalist som kjæresten til terrorsiktet. TV 2 anmelder saken til politiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På et norsk nettsted som gir klart uttrykk for høyreekstremistiske standpunkter og nynazist-sympatier blir TV2- reporteren Tuva Raanes hengt ut som kvinnen som skal ha vært den mye omtalte kjæresten til 29-åringen som i går ble besluttet fengslet etter terrorparagrafen.

Sjikane

Den identifiseringen er ikke riktig, men ifølge TV2 Nyhetene har både Raanes og andre TV2-reportere også mottatt en rekke sjikanerende og truende telefoner og tekstmeldinger om saken.

I tillegg til å publisere navn og et gammelt bilde av Raanes, kommer det omtalte nettstedet med grove karakteristikker og påstander knyttet til forholdet som altså ikke har funnet sted. Blant annet blir hun kalt landssviker, og beskyldes for å ha reist til Pakistan flere ganger for å «skaffe allierte» til terrorvirksomhet i Norge.

Nettstedet skriver også at hun har status som mistenkt i terrorsaken.

Blir politisak

TV2 anmelder saken til politiet.

- Innholdet på dette nettstedet er grovt. De bruker denne andre saken som skalkeskjul for å true og sjikanere en reporter som blant annet har jobbet med saker rundt innvandring og asylsøkere, sier konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 til Dagbladet.no.

FEIL JOURNALIST: Det høyreekstreme nettstedet har bommet på hvilken TV 2-reporter det er snakk om og kommer i tillegg med grov hets. Faksimile: NETTSTEDET
FEIL JOURNALIST: Det høyreekstreme nettstedet har bommet på hvilken TV 2-reporter det er snakk om og kommer i tillegg med grov hets. Faksimile: NETTSTEDET Vis mer

Han understreker at Raanes ikke kan knyttes til terrorsaken verken som privatperson eller som journalist.

- Hun har ikke noe som helst med den å gjøre, og opplever dette som truende, sier Indrøy.

Raanes blir også i flere debattforaer på nettet nevnt som hovedperson i saken om at en TV 2-reporter, som ingen medier har identifisert, ifølge politiet har vært kjæreste med den kriminelle norskpakistaneren.

Tuva Raanes vil ikke uttale seg om saken til Dagbladet.no, men gir uttrykk for at den feilaktige omtalen av henne på nettet er ubehagelig.

Den aktuelle TV 2-reporteren som omtales i politiets dokumenter er sykmeldt og permittert fra sin stilling, og ledelsen undersøker nå påstandene om hennes tette bånd til den straffedømte mannen.

image: TV 2-reporter uthengt som «terrormistenkt»