Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV 2-reporteren bekrefter forhold til terror-siktet

To dager i avhør hos Politiets sikkerhetstjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Reporterens advokat Berit Reiss-Andersen bekrefter overfor VG Nett at kvinnen har hatt et «nært forhold» til 29-åringen som er siktet for synagogeskytingen og terrorplanleggingen i Oslo.

- Hun bekrefter at hun har hatt et nært forhold til den siktede 29-åringen, noe hun også har redegjort for overfor sin arbeidsgiver. Utover det kan jeg ikke kommentere innholdet i avhørene, sier Reiss-Andersen.

Reporteren har i over to dager forklart seg til PST, og avhørene ble avsluttet i går. Politiet mener journalisten har vært kjæresten hans. Bevisene er blant annet tekstmeldinger som er sendt mellom de to.

TV 2-journalisten har ifølge sin advokat understreket i avhørene at hun ikke har hatt kunnskap om forholdene i terrorsiktelsen.

Reporteren er fortsatt sykmeldt, og vil være sykmeldt ut neste uke. Ifølge advokaten forstår journalisten den enorme mediedekningen som saken har fått.

- Hun har ikke hatt noe å utsette på mediedekningen for eget vedkommende. Man kan selvsagt spørre seg hvor nødvendig og velvalgt materialet var som politiet la frem for retten, men hun skjønner hvorfor pressen reiser problemstillinger knyttet til hennes posisjon, sier Reiss-Andersen.

TV2 holder fortsatt på med gjennomgang av journalistens rapport.

- Vi er ikke ferdig med gjennomgang av saken, sier TV2s konsendirektør, Rune Indrøy,  til Dagbladet.no.

SYNAGOGESKYTING: En 29 år gammel mann er siktet for skyting mot synagogen i Oslo. Foto: Scanpix
SYNAGOGESKYTING: En 29 år gammel mann er siktet for skyting mot synagogen i Oslo. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er uklart når vi er ferdige, men vi har ikke noe ønske om at dette skal trekke ut i tid, så det dreier seg om en ukes tid.

Konserndirektøren vil ikke si noe om journalistens påståtte forhold den terrorsiktede 29-åringen.

- Jeg vil ikke si noe før vi har hatt en gjennomgang av saken.

TERRORSIKTET: 29-åringen er siktet for skyting mot synagogen i Oslo og terrorplanlegging.