LEGGER SEG FLAT: Bård Hoksrud legger seg paddeflat etter at det ble kjent at han har kjøpt sex. Foto: Lise Åserud / Scanpix .
LEGGER SEG FLAT: Bård Hoksrud legger seg paddeflat etter at det ble kjent at han har kjøpt sex. Foto: Lise Åserud / Scanpix .Vis mer

- TV 2 ringte en halvtime før og spurte om jeg kom til å tåle dette

Bård Hoksrud vurderer sin politiske framtid etter sexkjøp-skandalen i Riga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 16 i går ble Bård Hoksrud bedt om å møte hos TV 2. Der fikk han se skjulte videoopptak av seg selv fra et bordell i Riga.

- Jeg visste ingenting om hva som ventet meg, du kan bare tenke deg hva slags sjokk det var, sier Bård Hoksrud til Dagbladet.

- Hvordan reagerte du på at skjulte opptak av deg ble vist på tv?

- Jeg tror alle kan tenke seg hvordan det er, sier en skamfull Hoksrud dagen etter at det ble kjent at han kjøpte sex av en prostituert.

Fra klokka 16 til 21 i går handlet det om å forberede alle på det som skulle komme.

- Jeg prøver å være en ærlig og redelig politiker og står for det jeg gjør. Jeg tar også ansvar for det som måtte komme, derfor innrømmet jeg også alt da jeg ble konfrontert med dette.

Vurderer å trekke seg Hoksrud forteller at TV 2 ringte og snakket med ham før nyhetssendinga klokka 21 i går kveld.

- Det er jeg som har gjort dette, men det er klart dette går utover familien. Det var en vaktsjef i TV 2 som ringte i går kveld og spurte om jeg kom til å tåle dette.

- Når kom den telefonen?

- En halvtime før sendinga.

- Hva sa du til TV 2?

- Jeg sa egentlig ikke så veldig mye. Bare at jeg må stå for det jeg har gjort, så vil framtida vise hva som skjer.

Mandag er det sentralstyremøte i Frp, fram til da skal Hoksrud bruke tiden til å ta vare på familien og vurdere sin politiske framtid.

- Jeg har gode personlige venner jeg nå spør om råd. Jeg vurderer også om jeg skal fortsette i politikken, innrømmer Hoksrud.

Drikker sjelden alkohol Hoksrud har ennå ikke snakket med Frp-leder Siv Jensen, som er på ferie. Kontakten hans med partiet har vært gjennom nestleder Per Sandberg.

- Jeg har uansett gjort en utrolig dumhet. Jeg har vært på fest og gjort noe man ikke bør gjøre. Det var alkohol inne i bildet og jeg er av dem som veldig sjelden drikker og fester.

- Har du gjort deg noen tanker om hvem som tipset TV 2 om at du kunne gjøre en kriminell handling i Riga?

- Nei, så langt har jeg ikke kommet ennå, sier Hoksrud, som var på en privat tur til Riga med tre medlemmer av Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon.