TV 2: Russland benekter returavtale med Norge

Uttalelser fra den russiske ambassaden om den såkalte Storskog-avtalen står i strid med hva statsråd Sylvi Listhaug hevdet senest 23. november.

BENEKTER AVTALE: Ifølge innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har Norge en avtale med Russland om retur av personer med multivisum, men den russiske ambassaden benekter at det er enighet mellom landene, melder TV 2. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BENEKTER AVTALE: Ifølge innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har Norge en avtale med Russland om retur av personer med multivisum, men den russiske ambassaden benekter at det er enighet mellom landene, melder TV 2. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har Norge en avtale med Russland om retur av personer med multivisum, men den russiske ambassaden benekter at det er enighet mellom landene, melder TV 2.

Ifølge TV 2 skal Frp-statsråden siden mars har vært kjent med at russerne bare tar imot personer med permanent oppholdstillatelse, men i svar både til pressen og Stortinget har Listhaug likevel holdt fast ved at det er oppnådd enighet om retur av asylsøkere med multivisum - et visum som tillater flere innreiser - og at hun er i dialog med russerne om tilbakesendelse.

Presseattaché Maxim Gurov ved den russiske ambassaden i Oslo skriver på sin side i en epost til TV 2 at Russland aldri har akseptert å ta asylsøkerne tilbake, fordi de skal ha kommet med uriktige opplysninger til russiske myndigheter.

- Vi har ikke kjennskap til noen nye offisielle henvendelser fra norsk side om tolkning av «Avtale mellom Russland og Norge om tilbaketaking», skriver Gurov.

Etter å ha blitt kjent med svaret fra presseattacheen bekrefter Justisdepartementet for første gang at Russland nå har trukket seg fra avtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer