TV 2-team angrepet igjen

Ble kastet stein på utenfor mulla Krekars bolig på Tøyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På kanalens 21-sending skulle reporteren Kadafi Zaman live på lufta utenfor mulla Krekars bolig på Tøyen.

TV 2-teamet fikk imidlertid problemer da en gruppe Krekar-tilhengere begynte å kaste stein mot dem. Samtidig ropte steinkasterne «lenge leve Krekar», ifølge TV 2.

Fungerende nyhetsredaktør i TV 2 Niklas Lysvåg sier det er ubehagelig.

- Reporterne ble ikke truffet, men bilen ble truffet da de kjørte bort derifra, sier Lysvåg til Dagbladet.

Han hadde en prat med Zaman etter hendelsen i kveld. Hvorvidt TV 2 vil følge opp saken skal bestemmes i morgen opplyser han.

- Traff rett under ruta - Det var flaks at vi ikke ble truffet. Men de sto langt unna. Det er klart det er veldig ubehagelig, sier Zaman til TV 2 nyhetskanalen etter hendelsen.

Han forteller i kveld at steien som traff bilen da reporterne kjørte bort, traff rett under ruta. Steiene var av «ganske bra størrelse», forteller han.

- Da vi startet la vi merke til at flere ungdommer sirklet seg rundt oss og posisjonerte seg på to forskjellige steder. De kastet stein og bannet mot meg, sier Zaman.

Han mener dette viser det som er lagt til grunn i dommen som falt i går, nemlig at mulla Krekar har tilhengere.

- Det var minoritetsungdom av forskjellig slag. Det vart tydelig at de var tilhengere av Krekar sier Zaman.

Angrepet også i går Dramatikken oppstår dagen etter at TV 2s reportere ble angrepet av mulla Krekar gikk amok i kanalens lokaler i Karl Johans gate i Oslo.

Lysvåg understreker imidlertid at sakene er av forskjellig karakter.

- Den ene er en mann som er dømt til fengsel, og som blir sint etter at han blir stilt et spørsmål. Den andre er etter det jeg skjønner noen ungdommer som kaster stein. Det er dessverre sånn som skjer, og det er ikke første gangen, sier han.

Mulla Krekar ble i Oslo tingrett i går dømt til fem års fengsel for terror- og drapstrusler. I dag ble han pågrepet av PST i sin leilighet på Tøyen.

Idet han ble fraktet ut av leiligheten ropte en rasende mulla «Leve islam».

I dag kom det også fram at mullaen i løpet av helga skal ha gitt en oppskrift på drap og terrorceller i Norge til sine tilhengere på nettjenesten Paltalk.