Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV 2 trodde Ingrid Aune var statsrådens datter

- Jeg skjønner at jeg ser ung ut, sier politisk rådgiver i Utenriksdepartementet.

TATT FOR DATTER: Politisk rådgiver i utenriksdepartementet, Ingrid Aune ble tatt for å være Espen Barth Eides datter i dag. Foto: Regjeringen.no
TATT FOR DATTER: Politisk rådgiver i utenriksdepartementet, Ingrid Aune ble tatt for å være Espen Barth Eides datter i dag. Foto: Regjeringen.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På direkten på TV 2 Nyhetskanalen under nøkkeloverrekkelsen på den nye utenriksministerens kontor, ble politisk rådgiver Ingrid Aune (26) tatt for å være Espen Barth Eides datter.

- Jeg skjønner at jeg ser ung ut, sier Aune til Dagbladet.

Aune har tidligere vært politisk rådgiver i både Forsvarsdepartementet og i Utenriksdepartementet.

- Dessverre tror jeg at jenter møter det spørsmålet litt oftere, men så er vi også flinke til å bevise at vi kan, sier hun.

Kulturminister Hadia Tajiks (29) unge alder var også et tema i dag.

Kom hjem Mange vil si at Utenriksminister Barth Eide kom hjem, da han gikk inn i Utenriksdepartementet i dag. Eide var i perioden 2005-2010 statssekretær i Forsvarsdepartementet, og i perioden 2010-2011 statssekretær i utenriksdepartementet, frem til han ble utnevnt som forsvarsminister, for nesten et år siden. Han er i løpet av den tiden fått god kontakt med Jonas Gahr Støre.

- Barth Eide er en bredt forankret politiker og et godt menneske. Du kommer til å bli en fantastisk utenriksminister, sier helseminister Støre, og minner om at han ikke sitter langt langt fra Utenriksdepartementet om det skulle være noe.

Støre understreker at han aldri har ønsket å slutte i jobben som utenriksminister, og det skjønner Espen Barth Eide godt.

- Jeg føler jeg går fra en drømmejobb til en annen, sier Barth Eide.

Vil fortsatt se mot nord Alt tyder på at kartet over nordområdene vil fortsette å henge i gangen inn til Utenriksministerens kontor.

- Nordområdene er også noe av det jeg vil være mest opptatt av, sier Barth Eide.

Det er likevel ikke til nord Barth Eide reiser først. Utenriksministeren reiser umiddelbart etter tiltredelsen til New York for å delta på åpningen av FNs hovedforsamling.

- Det første jeg skal gjøre er å lede møtet i Giverlandsgruppen for Palestina, som er i en veldig krevende situasjon, sier Eide.

ØNSKER VELKOMMEN: Hanne Grete Strøm-Erichsen blir tatt i mot av Norges nye utenriksminister Espen Barth Eide. I Bakgrunnen i ferskenfarget bluse ser vi Barth Eides politiske rådgiver Ingrid Aune, som i dag ble tatt for å være hans datter.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ØNSKER VELKOMMEN: Hanne Grete Strøm-Erichsen blir tatt i mot av Norges nye utenriksminister Espen Barth Eide. I Bakgrunnen i ferskenfarget bluse ser vi Barth Eides politiske rådgiver Ingrid Aune, som i dag ble tatt for å være hans datter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media