TV-aksjonen til Leger uten grenser

Neste års TV-innsamling går til Leger uten grenser. Pengene skal gi mennesker i den tredje verden grunnleggende medisinsk hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-aksjonen for 2006 har fått mottoet «Utenfor medias søkelys – medisinsk hjelp uten grenser».

– Dette er vi fryktelig glad for. Vi får nå sjansen til å støtte folk i glemte kriser. Vi er svært glade for at vi får øke vår bistand til disse landene, sier lege Ingvil Krarup Sørbye styreleder i Leger uten grenser til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Årets TV-aksjon «Drømmefanger» går til kvinner i fattige land som har vært utsatt for vold. I 2004 kom det inn over 150 millioner kroner i TV-aksjonen «Hjerterom».

Leger uten grenser lover at pengene vil bli brukt på svært fornuftig vis. I søknaden har man tatt utgangspunkt i fem land i Afrika og Mellom-Amerika som herjes av indre strid og konflikt, og der folk må leve nærmest uten helsetjenester.

Krarup Sørbye peker på Somalia, et land som i en årrekke har vært herjet av borgerkrig.

– Vi i Leger uten grenser utgjør nå mer enn halvparten av hjelpepersonellet i hele landet. Somalia har ikke noe eget etablert helsevesen, påpeker hun.

I tillegg skal pengene gå til prosjekter i krigsherjede og utfattige land som Burundi, Uganda, Den demokratiske republikken Kongo og Haiti.

– Vi jobber særlig med fokus på de svake gruppene, som kvinner og barn. Barn dør av de mest banale tilstander, som malaria, diarésykdommer og lungebetennelse, som kan helbredes ved enkle midler, sier Krarup Sørbye.

Hun understreker at pengene også vil bidra til langsiktig finansiering av behandlingen for hiv-/aidssyke, med behov for dyre medisiner.

– Disse trenger en livsvarig behandling, sier hun.

(ANB)