Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tv-antenner i Bergen tåler ikke regn

Mange tv-antenner i Bergen tåler ikke regn. Når det regner - og det gjør det jo ganske ofte i Bergen - så snør det på mange tv-skjermer i vestlandsbyen. Og problemet gjelder bare sendingene fra TV 2, som holder til i den regnvåte byen..

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Problemet dukket opp da mange bergensere måtte skifte antenne fordi TV 2 la om fra VHF til UHF-signaler. Tusenvis av fjernsynstittende bergensere kjøpte Kombi 12-antennen, som det viste seg å være feil med, skriver Bergensavisen.

En feil i produksjonen førte til at elementene i antennen ble klemt sammen slik at i stedet for å renne igjennom, legger regnet seg på antennen og kortslutter TV 2-signalene.

- Det kan gjelde 1.500 antenner. Hvor mange av disse som er gått til Norge er vanskelig å si. Kanskje en tredel, anslår Lars Peder Sidelmann, salgs- og markedssjef i det danske firmaet Triax, som produserer antennen.

Feilpartiet var i salg fra november i fjor og fram til mars i år.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!