VOLDTEKTSDØMT: Den 36-årige danseren er dømt for å ha voldtatt to kvinner. Samtidig har ytterligere åtte kvinner anmeldt ham for voldtekt. Foto: DAGBLADET
VOLDTEKTSDØMT: Den 36-årige danseren er dømt for å ha voldtatt to kvinner. Samtidig har ytterligere åtte kvinner anmeldt ham for voldtekt. Foto: DAGBLADETVis mer

TV-danser (36) siktet for ny voldtekt en måned etter voldtektsdom

Lot kvinnelig britisk turist overnatte på sofaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mannlig 36-årig danser fra Oslo ble før jul dømt for å ha voldtatt to langt yngre kvinner, men har samtidig åtte nye voldtektsanmeldelser mot seg. Nå viser det seg at den siste av de nyanmeldte voldtektene skal ha skjedd bare en måned etter at han ble dømt i tingretten, den gang for voldtekt av tre kvinner.

36-åringen er siktet for å ha forgrepet seg på en ung britisk kvinnelig turist som overnattet på sofaen hjemme hos ham, som følge av såkalt couchsurfing - en ordning der turister sover gratis hos en vert de kommer i kontakt med via ei nettside.

Den profilerte danseren har opptrådt på både NRK Super og TV 2s «Norske Talenter», og driver også med modellspeiding og eventvirksomhet. Tingrettsdommen falt i slutten av april, men fordi Oslo-mannen anket, kunne han bevege seg fritt i påvente av de nye rettsforhandlingene.

Lot kofferten stå Den britiske kvinnen har i tre politiforklaringer fortalt at hun ankom Oslo i slutten av mai og ble innkvartert hos danseren. Hun flyktet imidlertid i all hast fra stedet etter det anmeldte overgrepet; den ene kofferten ble stående igjen i oppgangen.

36-åringen ble etter anmeldelsen pågrepet, og har sittet varetektsfengslet siden, fordi retten mener det er fare for nye voldtekter.

- Det er fare for meget alvorlige forbrytelser som kan påføre ofrene store og varige skader, skriver Borgarting lagmannsrett som begrunnelse for å fengsle danseren.

- Dette viser at han har et fast forbrytersk forsett, og fortsetter i samme spor. Han er helt ute av kontroll, sier advokat Trine Rjukan til Dagbladet.

Nekter skyld Rjukan er bistandsadvokat i saken som allerede er i rettssystemet, og representerer fem av de fornærmede kvinnene i det nye sakskomplekset. Hun har tidligere beskrevet 36-åringen som slu og manipulerende.

- Han er en trussel for enhver ung kvinne som kommer i hans nærhet. Det er viktig å holde ham innesperret, sier hun.

Danseren selv avviser anklagene og nekter straffskyld.

- Han bestrider den britiske kvinnens forklaring, sier hans forsvarer Djordje Borojevic til Dagbladet.

Personlighetsforstyrrelse Under ankesaken før jul la 36-åringen selv fram en rapport fra en psykiatrisk sakkyndig. Den sakkyndige konkluderer med at Oslo-mannen lider av dyssosial personlighetsforstyrrelse, som kjennetegnes av manglende medfølelse, manglende evne til å innse egne feil, samt lav terskel for aggresjon.

I lagmannsretten ble danseren dømt til tre år og seks måneders fengsel, og måtte betale alle de tre fornærmede 150 000 kroner i oppreisning. Dette omfatter også kvinnen han ble frikjent for å ha voldtatt, fordi retten kom til at det er sannsynlig at han har forgrepet seg også på henne. 36-åringen har anket straffeutmålingen til Høyesterett.

Det nye sakskomplekset er nå oversendt fra politiet til Statsadvokaten; en eventuell tiltale kan ventes før sommeren.

- UTE AV KONTROLL: Trine Rjukan mener siktelsen viser at danseren er ute av kontroll, og at han må holdes innesperret. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
- UTE AV KONTROLL: Trine Rjukan mener siktelsen viser at danseren er ute av kontroll, og at han må holdes innesperret. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer