Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV-ekteskap slår sprekker

BUDAPEST (Dagbladet): TV-ekteskapet mellom NRK og TV2 slår sprekker. Sportsavdelingene i de to store kanalene var enig om et tett og konstruktivt samarbeid, men TV2 er mildt sagt forundret over at NRK før helga tok kontakt med TV3, og ba om å få sende opptak av VM-kampen mellom Ungarn og Norge i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ble forundret da vi fredag fikk vite at NRK hadde inngått avtale med TV3 om å sende opptak av kampen, men jeg ønsker ikke å komme med en krigserklæring mot NRK som følge av dette, sier sportssjef Bjørn Taalesen i TV2 til Dagbladet.

Verken NRK, TV2 eller TV3 ønsker å si noe offentlig om hva som foregår i kulissene omkring samarbeid eller ikke samarbeid om viktige sportsarrangementer de kommende åra.

NRK ser problemer for sitt samarbeid med TV2 etter at de i realiteten overtok TVNorge. I tillegg er det kommet en ny aktør på banen: Canal +.

Ikke ekteskap

Et fransk selskap har kjøpt opp FilmNet, og ønsker også å lage en ny offensiv sportskanal. Dette skal være betal-TV, og TV2 har orientert seg i terrenget for å finne sin rolle i denne sammenheng.

Nestkommanderende i NRK TV-sporten, Viggo Johansen, sier til Dagbladet at det var NRK som henvendte seg til TV3 med tanke på Ungarn-kampen, og at denne forespørselen endte med at NRK sender hele kampen som opptak.

- Jeg ser ikke på det samarbeidet vi har med TV2 som et ekteskap oss imellom. Bak vårt ønske om å sende Ungarn-kampen som opptak ligger utelukkende journalistiske vurderinger, sier Viggo Johansen.

Perspektiv over år

Steffen Tangstad, som er sportssjef for TV3 Skandinavia, sier at kanalen gjorde en handel med NRK foran kampen mot Ungarn, men Tangstad ønsker ikke å opplyse hva som var TV3s fortjeneste av denne handelen.

- Vi jobber for å posisjonere oss. Vi er interessert i all idrett som har verdi for publikum. Vi må ikke se disse diskusjonene i et månedsperspektiv, men over år, sier Steffen Tangstad.

PÅ PLASS: NRK TV-sportens nestsjef Viggo Johansen og Arne Scheie er på plass i Ungarn.