Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

ALENEHJEMMEFEST

TV-er gjennom rutene - bolighus rasert under julefest med 80 ungdommer

Politiet: - De hadde lov til å være der.

TVER KASTET UT: Ifølge politiet har to TVer blitt kastet ut av vinduer i løpet av festen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
TVER KASTET UT: Ifølge politiet har to TVer blitt kastet ut av vinduer i løpet av festen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NES (Dagbladet): Et hus i Nes i Akershus er fullstendig rasert etter en hjemme alene-fest med rundt 80 ungdommer, melder politiet.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger onsdag morgen før lensmannen i Nes starter etterforskningen.

Politiet fikk den første meldingen klokka 23.50 om en julefest helt ute av kontroll da familie og venner kom for å hente deltakere.

Politiet var framme ved 01-tida.

Tv'er gjennom rutene

- Blant annet er to tv'er kastet gjennom rutene og ut i hagen. Eieren av huset bor der selv, men var bortreist og ble varslet, sier operasjonsleder Arild Ruud i Øst politidistrikt til Dagbladet.

- Ungdommene som arrangerte festen hadde lovlig tilgang til huset. Det er alt vi kan si om den saken foreløpig. Politiet har en rekke iakttakelser og personalia notert. Ingen er anholdt, og lensmannen starter sin del av jobben i dag, sier politiets operasjonsleder på Lillestrøm til Dagbladet.

Over stokk og stein

KLÆR LIGGER STRØDD: Politiet har opprettet sak etter at et hus nærmest ble rasert i natt. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
KLÆR LIGGER STRØDD: Politiet har opprettet sak etter at et hus nærmest ble rasert i natt. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

- Det hadde gått over stokk og stein. Det ble blant annet kastet klær ut av vinduet ut i hagen. Det ble også tømt et brannslokningsapparat inne, og det dreier seg om omfattende skader, sier operasjonsleder Bjørn Christian Willersrud i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet av ungdommer som hadde deltatt på festen, og pårørende som hadde vært på stedet for å hente, rundt midnatt.

- Det var ungdommer både over og under 18 år på festen. Flere mindreårige drakk alkohol, sier Willersrud.

Ante ingenting

Huseieren er informert om det som har skjedd, opplyser politiet. Dagbladet har vært i kontakt med en av de voksne beboerne. Han ønsker ikke å kommentere saken.

- Han var intetanende om festen. Så oppfordringen fra oss er jo at foreldre må bry seg om hva ungene gjør og hvor de er, spesielt på kveldstid, sier Willersrud.

Ifølge operasjonslederen var det få personer igjen i huset da politiet kom til stedet. Politiet vil følge opp saken.

En nabo Dagbladet har vært i kontakt ble vitne til festen. Vedkommende forteller at var fullt av biler på stedet i går kveld og mye trafikk til og fra huset.

- Det var en hel gjeng som holdt til inne på området ved huset. Det virket som de hadde det moro. De lo og hygget seg, sier naboen.

Vitnet gikk til sengs ved midnatt og vedkommende oppfattet at festen foregikk forholdsvis sømmelig for seg, ifølge naboen.

​Vitnet hørte ikke at politiet kom til stedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!