TV-fotograf skutt og drept fra bakhold

- Stopper ikke vår dekning i Libya, sier Al Jazeera-sjef.

 DREPT PÅ JOBB:  TV-fotografen Ali Hassan al-Jaber som ble truffet av tre kuler og drept nær Benghazi lørdag etter å ha filmet opprørsstyrker. FOTO: AL JAZEERA/AFP/SCANPIX.
DREPT PÅ JOBB: TV-fotografen Ali Hassan al-Jaber som ble truffet av tre kuler og drept nær Benghazi lørdag etter å ha filmet opprørsstyrker. FOTO: AL JAZEERA/AFP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En fotograf i tv-kanalen Al Jazeera ble skutt og drept i den libyske «opprørshovedstaden» Benghazi i dag.

Ali Hassan ali-Jaber er den første pressemannen som er drept på jobb i Libya etter at opptøyene i landet startet.

Den rutinerte fotografen var på vei fra en naboby til Bengahzi etter å ha filmet opprørsstyrker, melder flere medier.

Ifølge Al Jazeera selv ble bilen med Ali Hassan ali-Jaber beskutt i et bakholdangrep og han ble truffet av tre skudd i hjertet.

- Kampanje TV-kanalens reporter på stedet, Tony Birtley, mener drapet er en forlengelse av det vaklende Kadhafi-regimets kampanje mot Al Jazeera.

Den arabiske versjonen av Al Jazeera har stor seeroppslutning blant libyere, og Muammar Kadhafi har flere ganger beskyldt kanalen for oppvigleri og krigshissing.

Kanalens generaldirektør Wadah Khanfar sier i kveld at drapet på fotografen ikke kommer til å legge noen bånd på AL Jazeera i dekningen videre.

 AFTENBØNN:  Kadhafi-regimet i Libya inviterte lørdag utenlandsk presse til det brennende oljeraffineriet i Ras Lanouf, 615 kilometer sørøst for hovedstaden Tripoli. Her en Kadhafi-soldat i aftenbønn mot røyk og flammer. FOTO: BEN CURTIS, AP/SCANPIX.
AFTENBØNN: Kadhafi-regimet i Libya inviterte lørdag utenlandsk presse til det brennende oljeraffineriet i Ras Lanouf, 615 kilometer sørøst for hovedstaden Tripoli. Her en Kadhafi-soldat i aftenbønn mot røyk og flammer. FOTO: BEN CURTIS, AP/SCANPIX. Vis mer