- TV har skylda, sier presten

JONESBORO (Dagbladet): Pastor Kenneth Pettit legger skylda på media og spesielt TV når det gjelder årsaken til skolemassakren. - TV er farligere enn våpen, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pastoren er helt klar i sin analyse av årsakssammenhengene. Han og menigheten retter fingeren mot media og det moralske forfallet i samfunnet.
- Vi er påvirket av det vi ser på TV og på filmer som reklamerer for vold og sex, sier han.

- Jeg vil at mine barn skal vokse opp med vissheten om at drap er galt. TV-apparatet hjemme hos oss er som regel slått av. Jeg går nøye gjennom hva mine barn får lov til å se på TV, og det er trist å si at det er ikke mye de kan se på, sier Pettit.

- Vår grunnlov slår fast at vi har rett til å eie og bære våpen. Jeg tror det som skjedde har mindre med tilgjengelige våpen å gjøre, enn med det som vises på TV, sier pastor Pettit, som arbeidet i Texas før han kom til Arkansas for seks måneder siden.
- Jeg har selv våpen hjemme, men de er innelåst og ammunisjonen befinner seg på et annet sted. Jeg mener at du må lete mye dypere enn til spørsmålet om tilgjengeligheten av våpen for å finne årsakene til det som skjedde ved Westside, sier han.

- Jeg ber om at de som nå trekker fram våpenspørsmålet, heller ser på hva som sendes som bølger gjennom lufta til våre TV-apparater.

Forfall

- Det er skjedd et forfall i dette landets moral. Med dagens moralske forfall er jeg redd du vil se mer av det som er skjedd her de siste dagene, sier han.

Pastor Kenneth Pettit sender ikke sine egne barn til de offentlige skolene.

- Jeg tror ikke på det de underviser i skolen. Jeg underviser mine barn hjemme, sier han og forklarer at han tror på skapelsen, «det som står i Bibelen», og ikke på Darwins utviklingslære.

Onsdag kveld samlet han sin menighet i forstaden Cash for at medlemmene skulle få utløp for sine følelser.

- Vi bestemte oss for å inviterte hele lokalsamfunnet her til å dele sine følelser med de andre i menigheten. Noen var sinte og ute av seg over det som var skjedd. Følelsene var ikke egentlig rettet mot guttene, men mer mot det som har forårsaket tragedien.

Skamfulle

- Det var folk her som var lettet over at deres barn og barnebarn ble spart, men som samtidig følte seg skamfulle over disse følelsene, sier pastoren.

Menigheten følte med både gjerningsmennene og deres familier.

- Vi snakket også om at vi må støtte disse familiene og be for disse unge guttene som trakk i avtrekkeren og begikk disse forbrytelsene. Livene til disse unge guttene er blitt totalt snudd opp ned for all framtid. Og ikke bare deres, men også livene til familiene, og hele dette distriktet. Det vil ta lang tid å komme seg etter dette. Jeg tror disse sporene aldri vil bli visket helt ut. Vi kommer til å tenke på det som er skjedd hver gang vi drar forbi den skolen.

Westside High School er et sammenslått skoledistrikt som omfatter tre store distrikter på vestsiden av byen Jonesboro.

- De to guttene er barn, og må bli betraktet som barn. Gud sier at det er vår plikt å tilgi. Alle omkring her er mer eller mindre i slekt. Dette har berørt oss alle, sier pastor Pettit, som sensurerer mediene i sitt eget hjem - der to av hans fire barn fremdeles bor hjemme.
I USA

<B>SKREMMESKUDD:</B> Andrew Golden var den ene av de to guttene som skjøt i skolegården. Her er han videofilmet under lek med en uladd pistol.