TV-innsamling i gjeldssluk

Penger som ble samlet inn under tv-aksjonen i fjor «Miljø for livet», er gått inn i det økonomisk kriserammete Naturvernforbundets daglige økonomi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Naturvernforbundet gikk inn som en av fem organisasjoner i tv-aksjonen «Miljø for livet», var en av forutsetningene at pengene ikke skulle gå til selve organisasjonen, men til konkrete prosjekter. Til nå har 3,7 millioner av de 6 millionene Naturvernforbundet fikk ut av aksjonen, gått til prosjekter. De resterende 2,3 millionene er derimot gått rett inn for å avhjelpe det kriserammete forbundets skrantende økonomi.

Usikkert

Generalsekretær i Naturvernforbundet, Terje Kronen, avviser at dette er problematisk: - Alle utbetalinger til de konkrete prosjektene er lagt inn i budsjettet. Jeg kan garantere at tv-aksjonsmidlene går dit de skal.

- Men nå er pengene brukt til å avhjelpe Naturvernforbundets vanskelige økonomiske situasjon?

- Jeg ser ikke slik på det. Det er ikke slik at tv-aksjonspengene står innestengt på et eget rom, at de pengene har fått et eget merke som gjør at de ikke må røres. Det viktige er at pengene utbetales når de skal slik at de innsamlete midlene går til tv-aksjonsprosjektene.

- Men er ikke dette et brudd på de forutsetningene som lå til grunn da midlene ble samlet inn? - Jeg ser at vi har et pedagogisk problem, men så lenge vi betaler ut til prosjektene etter hvert som pengene trengs, ser jeg ikke dette som noe problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer