Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV-kanal i USA på direkten: Trumps valgkampleder har innrømmet fem drap

Trumps reaksjon: - Fake ABC News.

BLEMME: Teksten dukket opp under et innslag om Donald Trump. Foto: Skjermdump
BLEMME: Teksten dukket opp under et innslag om Donald Trump. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-kanalen ABC News har onsdag kveld norsk tid gått ut med en beklagelse overfor den amerikanske advokaten og Trumps valgkampleder i 2016, Paul Manafort. Beklagelsen kommer etter at nyhetskanalen, under en reportasje om Trump, slo opp teksten «Manafort erkjenner seg skyldig i fem anklager for drap».

- Vi undersøker hvordan ukorrekt informasjon lå i systemet vårt og hvordan og hvorfor den kom på lufta, skriver TV-kanalen på Twitter, og beklager både til Manafort og seerne.

- Fake ABC news

President Donald Trump, som altså hadde Manafort som leder for sin valgkamp, var selv raskt ute med å respondere på meldingen på Twitter.

- Se hva fake ABC News la ut. Jeg antar at dette stammer fra de 13 sinte demokratene som har ledet heksejakten, skriver presidenten.

HØRING: Tidligere FBI-direktør James Comey vitnet i Senatet. Her snakker han om forvirringen rundt sparkingen av ham, og om hvorfor han tok notater under møte med presidenten. Video: CNN Vis mer

Venter på rettssak

Manafort sitter for tida varetektsfengslet i delstaten Virginia, etter at han skal ha forsøkt å påvirke mulige vitner i straffesaken mot ham. Den tidligere valgkamplederen, som har sittet i husarrest, er tiltalt for en rekke forhold, blant annet forsøk på å hindre spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning.

Han er også tiltalt for hvitvasking, skatteunndragelse og banksvindel. Blant annet skal han ha mottatt store beløp fra Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj og skjult dette for myndighetene.

Staben til spesialetterforsker Mueller anklager også Manafort for gjentatte ganger å ha forsøkt å påvirke sentrale vitner.

Muellers etterforskning dreier seg først og fremst om hvorvidt Trump og hans stab samarbeidet med Russland i valgkampen i 2016. Trump legger stadig ut Twitter-meldinger der han skarpt kritiserer den tidligere FBI-sjefens etterforskning, som han omtaler som en «heksejakt» Demokratene står bak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media