Gjengvoldtekt i Benidorm:

TV-kanal: To av fem løslatt

Spanske Telecinco melder at to av de fem mennene som mistenkes for å ha gjengvoldtatt en 20 år gammel norsk kvinne er midlertidig løslatt.

VOLDTEKTSSIKTET: Fem franske menn som er siktet for voldtekt av en norsk 20-åring i Benidorm i Spania, framstilles for fengsling i dag. Video: La Sexta Vis mer

Grytidlig onsdag morgen ble fem franske menn i alderen 18 til 19 år pågrepet, mistenkt for å ha voldtatt en 20 år gammel norsk kvinne i Benidorm i Spania. Også fornærmedes norske venninne (19) anklager mennene for overgrep.

Torsdag ettermiddag melder spanske Telecinco at to av de fem mistenkte mennene er blitt midlertidig løslatt, etter å ha møtt til fengslingsmøte i Benidorm.

Pressekontakt for politiet i Alicante-regionen, Beatriz García, bekrefter overfor Dagbladet at politiet mener at 20-åringen ble utsatt for en gjengvoldtekt. García forteller også at politiet mistenker at 19-åringen ble utsatt for seksuelt misbruk i form av beføling.

- Jeg vet ikke hvordan tilstanden til de fornærmede kvinnene er, forteller hun til Dagbladet.

RETTSLOKALET: Her fraktes de mistenkte mennene til rettlokalet hvor de er blitt framstilt for varetektsfengsling. Foto: Manuel Lorenzo / EPA / NTB Scanpix
RETTSLOKALET: Her fraktes de mistenkte mennene til rettlokalet hvor de er blitt framstilt for varetektsfengsling. Foto: Manuel Lorenzo / EPA / NTB Scanpix Vis mer

Pågrepet onsdag morgen

Voldtekten skal ha funnet sted i de franske tenåringenes feriebolig i Benidorm, etter at partene skal ha kommet i kontakt over sosiale medier.

På et tidspunkt skal 19-åringen ha forlatt bygningen, hvorpå voldtekten av den norske 20-åringen skal ha funnet sted.

García forteller at de norske kvinnene deretter skal ha oppsøkt et lokalt legesenter, hvor legen varslet politiet. Ved hjelp av undersøkelser av blant annet profiler på sosiale medier var politiet i stand til å identifisere, og pågripe de fem mennene.

En fransk politimann på hospitering i Spania skal ha deltatt i etterforskningen.

Mennene skulle i utgangspunktet reise hjem til Frankrike onsdag, melder spanske medier.

REKONSTURKSJON: Onsdag kveld ble de fem mistenkte mennene tatt med til åstedet for å gjennomføre en rekonstruksjon. Foto: Manuel Lorenzo / EPA / NTB Scanpix
REKONSTURKSJON: Onsdag kveld ble de fem mistenkte mennene tatt med til åstedet for å gjennomføre en rekonstruksjon. Foto: Manuel Lorenzo / EPA / NTB Scanpix Vis mer

Nekter straffskyld

Mennene nekter for å ha forgrepet seg på kvinnene, opplyser kilder rundt de mistenktes forsvarere overfor nyhetsbyrået EFE. De har forklart at da fornærmede ønsket å dra fra stedet, så skal de ha hjulpet henne med å kle på seg, samt ringt etter drosje. Det samme gjelder for hennes venninne, melder nyhetsbyrået.

Onsdag kveld ble mennene tatt med tilbake til åstedet av politiet. Der ble det gjennomført en 40 minutter lang rekonstruksjon av hendelsen, ifølge spanske medier.

- Vi kjenner saken bare gjennom mediene, sier konstituert underdirektør i Utenriksdepartementet, Ane Haavardsdatter Lunde, til Dagbladet.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med det honorære generalkonsulatet i Alicante, uten hell.