Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV-kanal vil vise råtnende lik

Britiske Channel 4 leter etter frivillige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tv-kanalen Channel 4 vil slå et slag for forskningen, og planlegger en tv-dokumentar som viser døde mennesker gjennom ulike stadier av forråtnelse.

Problemer er imidlertid at ingen har meldt seg som frivillig donor ennå, melder BBC.

Likprosjektet kalles «Jord til jord», og skal etter planen gjennomføres i samarbeid med London forskningsmuseum. Ifølge tv-kanalen vil det hele foregå på et «sikkert og hemmelig sted», under oppsyn av britiske rettsmedisinere. Kanalen stiller som et absolutt krav at både donorer og familie må samtykke til eksperimentet.

- Dette er et vitenskapelig eksperiment. Det er et seriøst prosjekt som skal undersøke døden, og hva som skjer med kroppen, sier Channel 4-direktør Kevin Lygo.

- Det vitenskapelige miljøet medgir at de vet overraskende lite om hva som skjer med kroppen til et menneske etter at det dør, legger han til.

Direktøren får støtte av fagfolkene som skal stå for den vitenskapelige biten av prosjektet.

- Etter min mening representerer dette prosjekt et høyst nødvendig steg framover for rettsmedisinsk forskning i dette landet, sier professor Richard Shepherd, som leder den britiske patologiforeningen.

Dette er ikke første gang at tv-kanalen beveger seg inn i døden. I 2002 ble de kraftig kritisert for å ha filmet og vist en obduksjon som ble gjennomført av den kontroversielle, tyske likkunstneren Gunther von Hagens.

LIKKUNST: Et av verkene til tyske Gunther von Hagens, som tidligere har obdusert lik for Channel 4. Nå vil kanalen dokumentere hva som egentlig skjer med kroppen når vi dør.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media