TV-kjendis får erstatning

TV-kjendisen som ble arrestert og anklaget for å ha voldattt en ung kvinne, får nå erstatning fra staten.

- BELASTNING:  - De falske voldtektsanklagene har vært en stor belastning for min klient, sier advokat John Christian Elden. Nå får TV-kjendisen 20 000 kroner fra Justisdepartementet for belastningen han uregelmessig har vært utsatt for.
Foto: Erling Hægeland /Dagbladet
- BELASTNING: - De falske voldtektsanklagene har vært en stor belastning for min klient, sier advokat John Christian Elden. Nå får TV-kjendisen 20 000 kroner fra Justisdepartementet for belastningen han uregelmessig har vært utsatt for. Foto: Erling Hægeland /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I slutten av mai i fjor ble en av Norges mest profilerte TV-personligheter arrestert av politiet i Oslo. Arrestasjonen vakte stor oppsikt.

En yngre kvinnelig student hadde anklaget mannen for voldtekt. Hun tok selv kontakt med politiet i Oslo, og forklarte i detalj om den påståtte voldtekten.

TV-kjendisen ble arrestert tidlig om morgen i sin egen leilighet. Flere tjenestemenn fra Oslo-politiet deltok i pågripelsen.

«Intet straffbart forhold» Etter noen ukers intens etterforskning ble saken mot TV-kjendisen henlagt som «intet straffbart forhold».

- Vi er selvsagt glade for at justisdepartementet slår fast at anklagen var så belastende og grunnløs at staten har erkjent erstatningsansvar, sier advokat John Christian Elden, som representerer TV-kjendisen, til Dagbladet.

Justisdepartementet har bestemt å gi mannen en standarderstatning på 1500 kroner for selve pågripelsen. Samt et tillegg på 20 000 kroner for belastningen arrestasjonen medførte for ham.

- Beløpet er ikke avgjørende, men det er en klar markering av at det ikke var noen ild bak røyken i denne saken, sier advokat Elden.

Ransakelse Etter at flere uniformerte tjenestemenn rykket og pågrep TV-kjendisen, inntok kriminalteknikere leiligheten der den påståtte voldtekten skulle ha skjedd.

I flere timer jaktet kriminalteknikerne etter spor. Leiligheten ble saumfart, uten at det ble funnet noe som tydet på at det skulle ha skjedd en voldtekt der - bare noen timer tidligere.

TV-kjendisen hadde kvelden og natta før vært ute med kolleger på et utested på Aker Brygge. Der skal kvinnen som hevdet at hun ble voldtatt, kommet i kontakt med TV-gjengen. Da selskapet opphørte natt til fredag 27. mai i fjor, skal den unge kvinnen og TV-kjendisen ha tatt en drosje sammen.

Mens den unge kvinnen hevdet at hun ble voldtatt i leiligheten, forklarte TV-kjendisen til politiet at han hadde kastet kvinnen ut av leiligheten.

Oslo-politiets vold og sedelighetsavsnitt bekreftet samme dag at de etterforsket en voldtektsanmeldelse.

Etter at politijurist Tina Bjarkø Helland vurderte saken, ble TV-kjendisen umiddelbart løslatt.

- Stor belastning TV-kjendisen har ikke ønsket å snakke med mediene om arrestasjonen og den falske anklagen om voldtekt.

- Min klient er glad for at politiet tok anklagene alvorlig. Slik at alle undersøkelser kunne foretas med en gang. Det førte til at min klient raskt kunne sjekkes ut av saken, sier John Christian Elden til Dagbladet.

Advokat Elden roser også Oslo-politiet for å ha opptrådt på en profesjonell og riktig måte.

- Etterforskningen avdekket at det ikke var funnet sted noe straffbart forhold. Anmeldelsen om voldtekt fra kvinnen ble henlagt som intet straffbart forhold, sier Elden.

- Denne saken har vært en stor belastning for min klient, sier advokat John Christian Elden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer