TV-kjendis går fri for incest- anklage

TV-kjendisen og skuespilleren som har stått tiltalt i Oslo byrett for sexovergrep mot tre småbarn, inkludert sin egen sønn, har vunnet en første seier i en bebudet kamp for å bli reinvasket. Han er endelig frikjent for incestanklagen mot sønnen (7).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er klart etter at aktor, statsadvokat Lars Frønsdal, i går bestemte seg for ikke å anke byrettens dom over skyldspørsmålet til Borgarting lagmannsrett.

- Etter å ha lest dommen grundig, har jeg bestemt meg for å godta at tiltalte går fri på dette punktet, sier Frønsdal til Dagbladet.
I byretten ble TV-kjendisen (44) dømt til 90 dagers fengsel for overgrep mot to småjenter. 30 dager av straffen ble gjort betinget. 44-åringen må i tillegg betale 8000 kroner i oppreisning til en av de to jentene.

Dommen er unntatt offentlighet av hensynet til barna, men personer som har lest dommen, sier til Dagbladet at det er klart at det påståtte overgrepet mot sønnen var aktoratets svake punkt.

Overgrepene mot de to småjentene skjedde, ifølge den enstemmige dommen, for to år siden. Det påståtte incestforholdet til sønnen dukket opp ett år seinere. Etter det Dagbladet forstår, er det klart at påtalemyndighetene, med bakgrunn i byrettssaken, ikke lenger føler at bevisene holder på det punktet.

TV-kjendisen har anket over skyldspørsmålet. Han hevder at han heller ikke har forbrutt seg mot de to småjentene.