TV-kjendis krever erstatning

Pål Bang-Hansen var i karakteristisk lunt humør da han i formiddag ankom Oslo byrett. Etter å ha blitt imitert i en radioreklame, har den kjente filmjournalisten i NRK TV saksøkt radiostasjonen P4, reklamebyrået Både Og og annonsøren Extra Film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rettssaken, som vil vare i to dager, vil bringe klarhet i om det er akseptabelt eller ikke å imitere en kjendis i radioreklame uten å innhente personens samtykke på forhånd.

Pål Bang-Hansen krever at de saksøkte betaler ham opp til 100 000 kroner i vederlag.

Etter mye spenning og store problemer med å få avspilt båndet med den omstridte reklamesnutten «Filmfriken», fikk retten til slutt glede av å høre hvordan en stemme, som unektelig er meget lik Bang-Hansens, presenterer seg som Pål og sier at hans hobby er å la seg avbilde med filmstjerner.

Og filmene, de leverer han selvfølgelig til framkalling hos Extra Film...

- Snylter på goodwill

Bang-Hansens advokat, Morten Khronstad, trakk fram flere tidligere dommer der kjente personligheter har fått erstatning etter å ha blitt misbrukt i reklame, for eksempel Bjøro Håland, som «følte seg som en ost» etter at hans navn ble brukt i en ostereklame.

Siden Bang-Hansens samtykke til imitasjonen i P4 ikke ble innhentet, mener Khronstad at reklamen er et massivt inngrep i Bang-Hansens personvern. Dessuten mener han at det er å snylte på Bang-Hansens goodwill som kjendis og Norges fremste filmjournalist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer