TV-kjendis rundjult av drosjesjåfør

En drosjesjåfør (37) er tiltalt for å ha banket opp en tidligere profilert programleder på TV. TV-kjendisen skal ha blitt slått bevisstløs - og var sykemeldt i ei uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble slått bevisstløs av drosjesjåføren, har den tidligere profilerte programlederen forklart politiet.

Han anmeldte saken to dager etter at han skal ha blitt slått ned. Rettssaken i Oslo tingrett er berammet til januar neste år.

Sykemeldt

Den 37 år gamle drosjesjåføren kjørte den tidligere TV-kjendisen og en medpassasjer fra utestedet Smuget i Oslo sentrum lørdag 13. april klokka 04.05 om natta.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Harald Strand ved Oslo statsadvokatembeder, skal drosjesjåføren ha slått TV-kjendisen gjentatte ganger i ansiktet. Dette skal ha skjedd i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo.

Den tidligere programlederen ble kjørt av politiet til Oslo legevakt. Ifølge tiltalen skal han ha blitt slått så mye at han fikk hevelser og sår - og ble sykemeldt i ei uke etterpå. Sjåføren er tiltalt for legemsbeskadigelse.

Kranglet om betaling

Den tidligere profilerte TV-kjendisen anmeldte forholdet mandagen etter. Ifølge Dagbladets opplysninger oppsto det krangel omkring betaling med VISA-kort.

TV-kjendisen hevder at en bagatell inne i drosjen førte til at drosjesjåføren snudde seg og slo ham i ansiktet.

- Jeg ble rystet og provosert. Jeg gikk ut av drosjen og slamret hardt med døra. Da kom drosjesjåføren ut, og etter det husker jeg ikke mer, har TV-kjendisen forklart til politiet.

Fornærmede i saken jobber ikke lenger i TV, men er fortsatt en profilert medieperson.

Har en annen versjon

Drosjesjåførens forsvarer, advokat Leidulf Digernes, sier at hans klient har en annen versjon av det som skjedde.

- Min klient nekter straffskyld. Han sier at han opptrådte høflig og greit. Jeg kan bekrefte at det var en batalje utenfor drosjen. Min klient hevder imidlertid at det var fornærmede som var provoserende. Det var også en annen person til stede, sier Digernes til Dagbladet.

Det er på det rene at det var TV-kjendisens medpassasjer som ringte politiet.

TV-kjendfisen ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.