TV-kjendis satt på glattcelle

- TV-kjendisen kastet ikke bare pølsa inn i bilen min. Han slo meg med den. Og han traff midt i ansiktet, så pølsa og tilbehøret sprutet i alle retninger. Det sier drosjesjåfør Jan Johansen etter klammeriet som natt til i går førte til at en kjent NRK-kjendis havnet i oslopolitiets glattcelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK-kjendisen sier til Dagbladet at han ble provosert over drosjesjåførens oppførsel, og at han slett ikke slo etter Johansen.

- Det er så langt unna sannheten som det er mulig å komme, sier Jan Johansen (47) bestemt. Taxisjåføren har anmeldt NRK-mannen for legemsfornærmelse.

- Provoserte ikke

Sjåføren avviser kategorisk at han på noe vis skal ha provosert mannen.

- Jeg var korrekt og høflig, og hadde ikke kjeftet på ham eller provosert ham på noen som helst måte, sier Johansen.

  • NRK-kjendisen sto reiseklar utenfor vannhullet Tostrupkjelleren med ei varm pølse i den ene hånda. Da han praiet Oslo-taxi A282, ba sjåføren ham om å spise seg ferdig utenfor bilen.

- Jeg sa at jeg gjerne kunne vente til han ble ferdig. Men nei, han skulle kjøre med en eneste gang. «Vet du ikke hvem jeg er!» skrek han. Det var en meget ovenfra-og-nedad-holdning, sier Johansen.

- Var høflig

- Jeg la vekt på å være høflig, fortsetter han.

Men til ingen nytte. For Johansen fikk snart en del av NRK-kjendisens nattmat - ufrivillig :

- Han slo meg rett og slett i ansiktet med pølsa, så det sprutet til alle kanter. Ingen tvil om det. Bildene som ble tatt etterpå viser jo hvordan det så ut, sier Jan Johansen.

Ulike versjoner

Hans versjon av saken står i skarp kontrast til kjendisens oppfatning av det inntrufne.

- Var mannen så beruset at han kanskje har et diffust minne om detaljene?

- Han var ikke dritings, men godt påseilet. Han sto nå der og steppet på fortauet da jeg kjørte inn på holdeplassen, sier Johansen.

Sjåføren brukte det meste av tida natt til i går til å vaske drosjen etter pølsetreffet.
- Og så gikk dagen i dag med til å vaske uniformen, sier Jan Johansen.

ARROGANT: Vet du ikke hvem jeg er, skrek NRK-kjendisen til meg. Det var en meget ovenfra-og-nedad-holdning, sier Jan Johansen.