NEKTER:  - Min klienter nekter en hver form for straffeskyld og avviser voldtektsanklagene, sier advokat John Christian Elden.  Foto: Ole Morten Melgård.
NEKTER: - Min klienter nekter en hver form for straffeskyld og avviser voldtektsanklagene, sier advokat John Christian Elden. Foto: Ole Morten Melgård.Vis mer

TV-kjendis siktet for å ha voldtatt student

Kjendisjournalisten nekter for å ha voldtatt den unge kvinnelige mediestudenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag morgen kontaktet en ung mediestudent politiet i Oslo. Hun anmeldte en profilert TV-personlighet for voldtekt.

Flere tjenestemenn rykket deretter ut og pågrep TV-mannen.

- Politiet i Oslo mottok fredag morgen en anmeldelse fra en kvinne om voldtekt. En mann ble pågrepet. Han er siktet, og er deretter løslatt, sier Kari-Janne Lid, leder for avsnittet for sedelighetssaker ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Overbetjent Kari-Janne Lid er svært tilbakeholden med opplysninger om den påståtte voldtekten.

- Vi kommer ikke til å gi flere opplysninger om denne saken nå. Først over helga, vi det bli vurdert om vi kommer til å gi opplysninger om denne anmeldelsen, sier Kari-Janne Lid.

Ute og drakk På Bar1 på Aker Brygge var flere TV-ansatte samlet torsdag kveld.

Dagbladet får bekreftet at en ung mediestudent skal ha vært med, eller kommet i kontakt med, TV-gjengen.

Det synes det å være et faktum at TV-kjendisen og den unge mediestudenten havnet i samme drosje, da selskapet opphørte på Aker Brygge.

Hva som har skjedd etter at de to gikk inn i drosja, er mer usikkert.

Ifølge kvinnens anmeldelse skal hun ha blitt voldtatt, noe TV-kjendisen kontant skal ha avvist overfor de uniformerte polititjenestemennene som arresterte ham.

- Voldtekt Dagbladet kjenner ikke innholdet i kvinnens anmeldelse. Men politioverbetjent Kari-Janne Lid bekrefter overfor Dagbladet at mannen er anmeldt for voldtekt.

I rapporten til politibetjentene som arresterte TV-kjendisen blir det fortalt at mannen har hevdet at han skal ha kastet kvinnen ut av leiligheten.

TV-kjendisen har en leilighet i bydelen Majorstua i Oslo. Der er i denne leiligheten den angivelige voldtekten skal ha skjedd.

Ved 10-tiden i dag fikk TV-kjendisen anledning til å kontakte advokat.

- Min klient ringte, og fortalte at han var pågrepet av politiet. Jeg var da opptatt i retten, og vi avtalte at jeg skulle komme til politihuset ved 12-tiden, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Men da Elden kom til politihuset var TV-kjendisen allerede løslatt.

- I mellomtida hadde en politijurist besluttet at det ikke var rettslig grunnlag for å holde ham pågrepet. Min klient var da løslatt og sendt hjem, da jeg kom for å være med på avhøret, sier advokat Elden.

- Erkjenner din klient straffskyld?

- Nei. Min klient vil selvsagt forklare seg for politiet, og vi forsøker å få til et avhør i begynnelsen av neste uke. Slik at saken kan henlegges for godt, sier advokat Elden.

Løslatt Det var politijurist Tina Bjarkø Helland ved Oslo politidistrikt som vurderte at det ikke var grunnlag for å holde TV-kjendisen varetektsfengslet.

Helleland skal etter hva Dagbladet erfarer ha basert sin avgjørelse på anmeldelsen fra den unge mediestudenten og egenrapporten fra polititjenestemennene som pågrep TV-kjendisen.

Kilder i politiet sier til Dagbladet at politiadvokat Tina Helleland vurderte saken dit hen at det ikke var juridisk grunnlag for å holde den siktede TV-kjendisen pågrepet.

- Min klient opplever situasjonen som meget ubehagelig, og ønsker ikke å snakke med mediene, sier advokat John Christian Elden.

Kilder i politiet som kjenner til selve pågripelsen hevder overfor Dagbladet at TV-kjendisen bestemt ha nektet enhver form for skyld. Men skal likevel ha vedgått overfor polititjenestemennene at han hadde kastet kvinnen ut av leiligheten.

Ransakelse Uniformerte polititjenestemenn ransaket i dag TV-kjendisens leilighet på Majorstua.

Ingen i politiet vil si noe om eventuelle funn i leiligheten.

I flere timer jobbet kriminalteknikere i kjendisens leilighet. Det er vanlig prosedyre i voldtektssaker at kriminalteknikere forsøker å sikre spor.

PÅGREPET OG LØSLATT: Den profilerte TV-journalisten ble pågrepet hjemme fredag formiddag og er siktet for voldtekt.
PÅGREPET OG LØSLATT: Den profilerte TV-journalisten ble pågrepet hjemme fredag formiddag og er siktet for voldtekt. Vis mer