- TV-kjendisen ble utsatt for æresdrap

Politiet blir stadig sikrere på at kurdiske Asrin Masifi (21) ble drept av sin egen far. Asrin ble funnet død med et sjal rundt halsen, slik at det så ut som om hun hadde begått selvmord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Asrin Masifi hadde flere ganger vært programleder i programmet «Mosaik» på SVT. Den moderne, kurdiske jenta hadde planlagt å gifte seg med sin australske kjæreste, men i april ble hun funnet død hjemme av familien sin. Familien hevder overfor politiet at de fant Asrin hengende død i et sjal.

Det tok ikke lang tid før svensk politi mistenkte faren for å stå bak dødsfallet. Merkene på halsen stemte ikke overens med forklaringen om selvmord, og i juni ble Asrins far varetektsfengslet, siktet for drap. Søsteren er siktet for medvirkning til drap.

Sammen med faren holdt Asrin foredrag om æresdrap. Hun snakket alltid varmt om faren sin og sa at han ikke var som mange andre kurdiske fedre:

- Han støtter meg, sa hun.

Men Asrins familie skal ha vært svært skeptisk til den kurdisk-australske dataingeniøren Ribvar, som de mente at ikke var religiøs nok. Paret hadde kjent hverandre i to år og kom fra samme sted i Kurdistan. 25.april fortalte Asrin familien om det forestående bryllupet, og de ba henne komme hjem dagen etter for å snakke om planene. 26. april ble hun funnet død i hjemmet.

I dag har det kommet flere nye rapporter som styrker drapsmistanken. To ekspertgrupper sier uavhengig av hverandre at merkene på Asrins kropp tyder på at hun ble kvalt.

«... Det finnes betydelig tvil om at kvinnen selv tok sitt liv, fritt hengende i sjalet», siterer Aftonbladet.

I rapporten fra Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut heter det at Asrin sannsynligvis lå nede da hun ble kvalt. Hvis ikke, hadde kroppen hatt en annen type kvelningsmerker.

Holdt foredrag om æresdrap med pappa

Politiet tror familien lyver

MISTENKELIG DØDSFALL:</B> Asrin Masifi ble funnet død med et skjal rundt halsen.
MISTENKT:</B> Blend Masifi er mistenkt for å ha drept datteren for å redde familiens ære.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer