Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- TV-kjendisen skylder meg 60 000 i leie og parkeringsbøter

Gårdeier forteller om ubetalte regninger og namsmannen.

LEIDE HER: I fjerde etasje i dette bygget leide tv-kjendisen og samboeren fram til januar i år. Gårdsbestyreren mener de to skylder ham rundt 60 000 i manglende leie og parkeringsbøter han har lagt ut for tv-kjendisen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
LEIDE HER: I fjerde etasje i dette bygget leide tv-kjendisen og samboeren fram til januar i år. Gårdsbestyreren mener de to skylder ham rundt 60 000 i manglende leie og parkeringsbøter han har lagt ut for tv-kjendisen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| FROGNER, OSLO (Dagbladet): TV-kjendisen som har anmeldt en 36-åring med bakgrunn fra MC-miljøet for grove trusler og ulovlig pengeinnkreving har selv flere inkassosaker mot seg.

Inkassosakene mot mannen beløper seg til totalt
117 024 kroner, viser opplysninger Dagbladet har hentet inn.

Utestående leieDet er inkassokrav fra TV- og telefonselskap, Dnb Nor, forsikringsselskapet IF og et krav fra et Oslo-hotell fra desember 2009.

Den klart største av de totalt 11 postene, på 55 000 kroner, er Dnb Nor kreditor for.

På Frogner sitter en gårdbestyrer med utestående leie og mange spørsmål.

- De første leiene i fjor ble betalt av et tv-selskap. Da de på høsten skiftet leilighet til 4. etasje, ble den første leia betalt, men siden var det ingenting, sier gårdbestyreren til Dagbladet.

Leiligheten i fjerde etasje midt på vestkanten i Oslo er 90 kvadratmeter stor, med et kjøkken på rundt 40 kvadratmeter, ifølge gårdbestyreren. Dagbladet har sett leiekontraktene som har samboerparets signaturer påført.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med TV-kjendisen og samboeren for å få en kommentar, henvendelsene er ikke besvart.

FULL POSTKASSE: I en Frogner-leilighet TV-kjendisen og samboeren flyttet ut fra forrige uke, er postkassen full av post som ikke er hentet. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
FULL POSTKASSE: I en Frogner-leilighet TV-kjendisen og samboeren flyttet ut fra forrige uke, er postkassen full av post som ikke er hentet. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer

10 000 i bøter
Ifølge gårdbestyreren, som selv eide gården fram til desember i fjor, lånte også TV-kjendisen bilen hans ved en rekke anledninger.

- Jeg tenkte at han ikke hadde råd til bil. Det endte med at jeg måtte betale 10 000 kroner i parkeringsbøter for ham. Bøtene kom hjem til meg og de måtte ordnes opp i, sier han
.

- Totalt skylder han meg og gården rundt 60 000 kroner, sier gårdbestyreren.

Flyttet videreTV-kjendisen flyttet ifølge gårdbestyreren ut i begynnelsen av januar. Dette får Dagbladet også bekreftet fra flere andre hold, blant annet beboere på den adressen.

Under fengslingsmøtet i dag, der mannen tv-kjendisen har anmeldt ble sluppet fri, ble det klart at Namsfogden har forsøkt å få kontakt med tv-kjendisen på grunn av uoppgjort gjeld.

Blant annet ønsker Namsfogden å inndrive en Mercedes personbil som kjendisen disponerer. Namsfogden ønsket også å kaste ham ut fra leiligheten på vestkanten, men han skal ha flyttet videre før det ble aktuelt.

Innehaveren av en butikk i nærmiljøet ved leiligheten hevder overfor Dagbladet at tv-kjendisen har handlet dagligvarer der på krita i flere måneder.

- Vi har kvitteringer og underskrifter for rundt fire tusen kroner liggende. Han lovet å betale når han fikk jobb igjen. Vi regner med at han gjør opp for seg, sier innehaveren av butikken.

- Vanskelig bevissituasjonI fengslingsmøtet i dag kom det fram at to menn skal ha oppsøkt samboerparets bopel 16. mars i år. Der skal de to mennene ha oppført seg truende overfor TV-kjendisens samboer.

Mennene skal ha satt seg ned i sofaen med samboeren, som på det tidspunktet var alene hjemme. Der skal de ha sagt at kjendisen skyldte 120 000 kroner.

Politiet rykket ut til kjendisens bopel, men da var de to gjerningsmennene forsvunnet. Kjendisen anmeldte forholdet og mente de ubudne gjestene kunne ha tilknytning til den nå siktede 36-åringen. Samboeren identifiserte senere de to personene, men det viste seg å være personer som ifølge retten umulig kan ha vært i leiligheten.

- De fornærmede i saken er i en vanskelig bevissituasjon, sa politiadvokat Unni Friis overfor Dagbladet etter dagens rettsmøte.

- Skylder 36-åringen opptil 90 000Den siktede 36-åringen forklarte i dag at han skal ha lånt TV-kjendisen en sum på mellom 60 000 og 90 000 kroner, og så sent som i desember hjulpet ham med å skaffe en bil som han aldri fikk oppgjør for.

36-åringen ble kjent med kjendisen for flere år siden, og det skal ha utviklet seg et nært vennskap der kjendisen blant annet var invitert i familieselskaper hos den siktede. Men i fjor skal kjendisen ha gitt uttrykk for at han stod uten fast jobb, og manglet penger til husleie og mat. Den siktede begynte derfor å låne ham penger.

- Jeg så på ham som en god kamerat, og det gjør jeg forsåvidt fremdeles, sa han i retten.

36-åringen knyttes til MC-klubben «Outlaws». Politiet mener det styrker mistanken mot ham og sannsynliggjør at han forsøkte å inndrive gjelden med ulovlige midler, og at han kan være oppdragsgiveren til de to ukjente mennene som oppsøkte kjendisens bopel.

TAR SAKEN TIL FORLIKSRÅDET: Gårdbestyreren regner med å gå til forliksrådet med saken for å få tilbake 60 000 kroner av tv-kjendisen og samboeren som har leid hos ham på Frogner i Oslo. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
TAR SAKEN TIL FORLIKSRÅDET: Gårdbestyreren regner med å gå til forliksrådet med saken for å få tilbake 60 000 kroner av tv-kjendisen og samboeren som har leid hos ham på Frogner i Oslo. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!