Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV-medarbeider skutt av politiet i Pakistan

En medarbeider i TV-selskapet Ary News er skutt i drept i byen Peshawar, melder The Guardian. Der er det nå voldsomme opptøyer i forbindelse med fredagsbønnen på grunn av filmen "Uskyldige muslimer".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet og hæren står klar. I Pakistan er dagen idag for sikkerhets skyld erklært for «Dagen for kjærlighet til profeten». Myndighetene har kuttet mobilnettet, og Obama og Clinton deltar i en reklamefiilm som sendes på pakistansk TV, der de tar avstand fra innholdet i filmen, «Uskyldige muslimer».

Samtlige politiske partier, og mange sosiale organisasjoner, oppfordrer til å delta i demonstrasjonene, og BBC melder om store menneskemengder som er på vei til den amerikanske ambassaden i Islamabad. Partiene oppfordrer til fredlige demonstrasjoner.

Obama og Clinton i reklame
De største demonstrasjonene er ventet i Pakistans hovedstad Islamabad, der demonstranter prøvde å storme den amerikanske ambassaden i går. Men over hele den islamske verden er vestlige ambassader mulige mål for aggressive demonstranter etter fredagsbønnen. Også i Oslo er det varslet to demonstrasjoner.

USA har gått til det oppsiktsvekkende skritt å lage en reklamefilm som sendes på pakistaksk TV der de tar avstand fra innholdet i filmen som har satt sinnene i kok i den muslimske verden, «Muslimenes uskyld». Både president Barack Obama og utenriksminister Hillary Clinton deltar i filmen. Men demonstranter har allerede angrepet en kino i byen Peshawar.

- Mindre vold
Pakistans utenriksminister, Hina Rabbani Khar, sier til AP at hensikten med å erklære dagen idag «Dagen for kjærlighet til profeten», er å motivere den fredlige majoriteten til å demonstrere, for å forhindre at dagen blir voldelig.

- Vi er trygge på at dette vil gjøre at det blir mindre vold.  Det vil alltid være elementer som prøver å utnytte slike saker, sier han.

Konfrontasjonen med Vesten blir ikke mindre av at det franske magasinet Charlie Hebdo denne uka trykket tegninger av profen. I to av dem skal han være naken.

Sist fredag var det voldsomme demonstrasjoner etter fredagsbønnen. I Jemens hovedstad Sanaa klarte demonstranter å storme den tyske ambassaden, men ble stanset av spesialstyrker da de prøvde å ta seg gjennom ambassadens andre forsvarslinje. Flere mennesker er drept etter at muslimer ble oppmerksomme på at filmen «Muslimenes uskyld» lå ute på YouTube.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media