Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV-musikk fra Furuholmen

Magne Furuholmen gir ut ny CD i januar med musikk fra NRKs nye TV-serie «Hotell Oslo». Både musikken og serien vil bli lansert samtidig over hele Norden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Furuholmen har laget musikken sammen med Kjetil Bjerkestrand.

- Det er en del abstrakte komposisjoner her, som sprenger de rammene jeg har jobbet under før, sier Furuholmen.

Som tidligere medlem av a-ha, er han likevel preget av sin bakgrunn i den melodiske sjanger, så abstrakt i betydningen uforståelig blir nok CDen ikke.

Og skal vi tro Tor Erik Hermansen i plateselskapet Warner, så har tittelkuttet «Hotell Oslo» alt som skal til for å bli en riktig hit.

- Den er kjempebra og vi har absolutt lyst til å gi ut dette, sier Hermansen.

Hele Norden

Hermansen ser store muligheter for CD-salg utenfor Norges grenser, siden «Hotell Oslo» er en nordisk samproduksjon som skal vises på TV både i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island.

Det er NRKs Karin Julsrud som har regissert TV-serien, som består av fire deler på drøyt 50 minutters lengde hver.

Den handler om seks relativt unge mennesker som, med forskjellig motiv, møtes på det falleferdige Hotell Oslo. Med tilbakeblikk på personenes historier spinner serien en rekke tråder som til slutt griper inn i hverandre.

De norske hovedrollene spilles av Reidar Sørensen, Ove Christian Owe og Kåre Conradi.

Gammelt og nytt

- Vi ønsket en musikk som avspeiler blandingen av det unge og modernistiske, som personene står for, og det gamle og falleferdige, som hotellet representerer. Det har vi fått, sier Julsrud.

- Vi fikk stor frihet i forhold til TV-serien, vi har ikke bare laget musikk til bildene, sier Furuholmen.

Freddie Wadling fra den svenske suksessgruppa Fläskkvartetten er engasjert som vokalist - foreløpig bare på tittelkuttet «Hotell Oslo», men når CDen kommer ut vil det bli flere låter med Wadlings stemme til.

NY CD: Mange Furuholmen gir ut ny CD med musikk fra TV-serien «Hotell Oslo». Foto: JØRN H. MOEN
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media