HÅVER INN: TVNorge-sjef Harald Strømme tjener gode penger. Foto: Kyrre Lien / Scanpix .
HÅVER INN: TVNorge-sjef Harald Strømme tjener gode penger. Foto: Kyrre Lien / Scanpix .Vis mer

TV Norge-sjef tjente 17,9 millioner i fjor

TVNorges eierselskap SBS Discovery har aldri hatt høyere inntekter enn i fjor. Det bidro til at direktør Harald Strømme fikk en samlet inntekt på 17,9 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømme fikk en ekstrabonus på 12,2 millioner kroner for det gjennomførte salget av TVNorge-gruppen fra tyske ProSiebenSat1 til amerikanske Discovery Communications i fjor sommer.

Med lønn, vanlig bonus og salgsbonusen hadde Strømme en total inntekt på 17,9 millioner kroner i fjor. Det gjør Strømme til den best betalte medielederen i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg har hatt griseflaks. Det er en svimlende høy sum, ingen tvil om det. Jeg hadde aldri drømt om å tjene slike penger, men er selvsagt glad for at muligheten bød seg, sier Harald Strømme, administrerende direktør og sjefredaktør i SBS Discovery.

Siden Strømme begynte i selskapet i 2009 har TVNorge-gruppens seerandeler økt fra 8,9 prosentpoeng til 18,5 prosentpoeng i seergruppen over 12 år.

Til sammen har Strømme tjent over 35 millioner kroner som sjef for TVNorge-gruppen siden han tok over.

- Det er vanskelig å si det bedre enn Oscar Wilde: «Verden er urettferdig, og det skal vi være glad for». Denne bonusen forsterker jo unektelig poenget, sier Harald Strømme.

(NTB)