TV-nyhetene i Georgia meldte om russiske tanks og drap på presidenten

Full panikk i Georgia etter falske TV-nyheter.

MELDTE OM RUSSISKE TANKS I HOVEDSTADEN: TV-nyhetene skapte panikk i Georgia. Her er en russisk tanks avbildet 30. september 2008 i landsbyen Karaleti, som ligger i den russisk-kontrollerte buffersonen bare fem kilometer fra Gori. ARKIVFOTO: AFP PHOTO / KAZBEK BASAYEV / SCANPIX
MELDTE OM RUSSISKE TANKS I HOVEDSTADEN: TV-nyhetene skapte panikk i Georgia. Her er en russisk tanks avbildet 30. september 2008 i landsbyen Karaleti, som ligger i den russisk-kontrollerte buffersonen bare fem kilometer fra Gori. ARKIVFOTO: AFP PHOTO / KAZBEK BASAYEV / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den regjeringsvennlige kanalen Imedi TV advarte seerne mot at reportasjen var en «imitasjon av mulige hendelser». Men det var det ikke mange av seerne som fikk den med seg, melder Reuters.

Telenettet krasjet og innbyggerne løp ut i hovedstaden Tblisi løp ut i gatene da reportasjen meldte at russiske tankser rullet inn i hovedstaden og at president Mikheil Saakasjvili hadde blitt drept.

Ble sitert av andreReportasjen ga nok mange en lite hyggelig påminnelse om møtet de to landene hadde i august i 2008, da Saakashvili førte landet ut i en kortvarig, men mislykket krig mot Russland.

Innenriksdepartementet sier i en kunngjøring av reportasjoen skapte stor panikk.

Det russiske nyhetsbyrået Interfax siterte reportasjen som et angivelig, men ubekreftet angrep fra Russland og døden til Saakashvili, og radiostasjonen Echo Moskvy i Moskva avbrøt sitt ordinære sendeskjema med «nyhetene».

- Vi ville bare vise hvordan den verste dagen i georgisk historie kunne se ut, sa nyhetsoppleseren etterpå.

- Alt er fredeligReuters skriver at reportasjen trolig var et dårlig skjult angrep på landets opposisjon som nylig møtte Russlands statsminister Vladimir Putin i Moskva og mente landene måtte gjenforene seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer