TV-nyhetene i Georgia meldte om russiske tanks og drap på presidenten

Full panikk i Georgia etter falske TV-nyheter.

MELDTE OM RUSSISKE TANKS I HOVEDSTADEN: TV-nyhetene skapte panikk i Georgia. Her er en russisk tanks avbildet 30. september 2008 i landsbyen Karaleti, som ligger i den russisk-kontrollerte buffersonen bare fem kilometer fra Gori. ARKIVFOTO: AFP PHOTO / KAZBEK BASAYEV / SCANPIX
MELDTE OM RUSSISKE TANKS I HOVEDSTADEN: TV-nyhetene skapte panikk i Georgia. Her er en russisk tanks avbildet 30. september 2008 i landsbyen Karaleti, som ligger i den russisk-kontrollerte buffersonen bare fem kilometer fra Gori. ARKIVFOTO: AFP PHOTO / KAZBEK BASAYEV / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den regjeringsvennlige kanalen Imedi TV advarte seerne mot at reportasjen var en «imitasjon av mulige hendelser». Men det var det ikke mange av seerne som fikk den med seg, melder Reuters.

Telenettet krasjet og innbyggerne løp ut i hovedstaden Tblisi løp ut i gatene da reportasjen meldte at russiske tankser rullet inn i hovedstaden og at president Mikheil Saakasjvili hadde blitt drept.

Ble sitert av andre
Reportasjen ga nok mange en lite hyggelig påminnelse om møtet de to landene hadde i august i 2008, da Saakashvili førte landet ut i en kortvarig, men mislykket krig mot Russland.

Innenriksdepartementet sier i en kunngjøring av reportasjoen skapte stor panikk.

Det russiske nyhetsbyrået Interfax siterte reportasjen som et angivelig, men ubekreftet angrep fra Russland og døden til Saakashvili, og radiostasjonen Echo Moskvy i Moskva avbrøt sitt ordinære sendeskjema med «nyhetene».

- Vi ville bare vise hvordan den verste dagen i georgisk historie kunne se ut, sa nyhetsoppleseren etterpå.

- Alt er fredeligReuters skriver at reportasjen trolig var et dårlig skjult angrep på landets opposisjon som nylig møtte Russlands statsminister Vladimir Putin i Moskva og mente landene måtte gjenforene seg.

Den georgiske regjeringen reagerte raskt for å prøve å berolige befolkningen.

- Fare som framstilt i reportasjen eksisterer ikke for vårt land, sier presidentens talskvinne Manana Manjgaladze i en debatt på Imedi i etterkant, ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Hun kritiserer kanalen for å ikke gjøre en bedre innsats på å advare seerne om at reportasjen var fiksjon.

- Alt er fredelig her. Vi gjør alt som normalt her. Hvis noen vil framstille Russland som en angriper, vil det skje. Det er bare en angriper i Kaukasus, og det er Georgia under ledelse av Saakasjvili, sier Abkhasias president Sergei Bagapsh til RIA Novosti.

MELDT DREPT: Georgias president Mikheil Saakasjvili. Foto: AFP PHOTO / IRAKLI GEDENIDZE / SCANPIX
MELDT DREPT: Georgias president Mikheil Saakasjvili. Foto: AFP PHOTO / IRAKLI GEDENIDZE / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer