Skattelister

TV-pastor med millionlønn

Flere tidligere politikere hever millionlønn i organisasjonslivet. Jan Hanvold tjente 1,5 millioner i fjor.

SÅ SOM I HIMMELEN: TV-pastor Jan Hanvold, fra Visjon Norge, tjente 1,5 millioner i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SÅ SOM I HIMMELEN: TV-pastor Jan Hanvold, fra Visjon Norge, tjente 1,5 millioner i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skattetallene for 2018 ble tilgjengelig i dag morges.

Jonas Gahr Støre er ikke lenger rikest på Stortinget. Frp's Sivert Bjørnstad er nå den med størst formue på Løvebakken. Bjørnstad er god for 73 millioner, ifølge skattelistene. Jonas Gahr Støre har «bare» en formue på 61 millioner kroner.

Støres gamle partifelle, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, tjente over 3,1 millioner kroner i fjor i jobben som direktør i Norsk Olje & Gass.

Sjekk inntekt og formue på organisasjonslivet nederst i saken!

Millionlønninger

Det var marginalt bedre enn en annen gammel Ap-topp: Karita Bekkemellem, som i dag er direktør legemiddelindustrien, tjente like over 3 millioner i fjor.

Kristin Clemet, tidligere Høyre-statsråd, tjente 2,3 millioner som leder for tankesmien Civita. Det er 800 000 mer enn Marte Gerhardsen, leder for Ap-tankesmien Agenda. Gerhardsen måtte nøye seg med en inntekt på 1,5 millioner kroner.

Bernt Apeland, generalsekretær Røde Kors, hadde en inntekt på 1,2 millioner i fjor. Det samme hadde Bente Lier, generalsekretær SOS-barnebyer. Også i Kirkens Nødhjelp er topplønna god: Anne-Marie Helland, generalsekretær i organisasjonen, tjente like over millionen i 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer