TV-predikant mener funksjons- hemmede barn er straff for synd

Sendingene til den kristne kanalen Visjon Norge skaper storm. - Syke kan vandre i guddommelig helse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet) Den omstridte amerikanske predikanten Thurman Scrivner framfører sitt provoserende budskap på tv-sendingene til Visjon Norge, skriver Vårt Land.

Visjon Norge ble nylig tilgjengelig for folk gjennom Riks-TV.

Tv-predikanten hevder at kristne ikke behøver å være syke og funksjonshemmede barn er straff for synd. Det har fått mange til å reagere.

- Sjokkerende — Dette er uttalelser man knapt tror på når man hører det eller ser det skrevet. Heldigvis er det veldig unorsk, men det er likevel svært alvorlig, sier assisterende generalsekretær Jarl Ovesen i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) til Dagbladet.

Ovesen er opprørt over at tv-predikanten slipper til på norske skjermer.

- Det Scrivner sier er en krenkelse for dem som lever som kronisk syke eller funksjonshemmede. I mange år har norsk politikk fremmet at funksjonshemmede og funksjonsfriske er likestilte og likeverdige. Derfor blir det predikanten sier en krenkelse av den enkelte funksjonshemmede, men også av samfunnet, sier Ovesen og legger til:

- Det er sjokkerende at man i 2010 skal oppleve at en framstående predikant sier slike ting.

Visjon Norge har selv markedsført Thurman Scrivner som en omstridt predikant. I hjemlandet USA er predikanten kritisert fra kirkelig hold for sin lære om at kristne ikke trenger å bli syke, skriver Vårt Land.

- Guddommelig helse - Mange er syke og har ikke peiling på at de kan vandre i guddommelig helse, sier Scrivner i et videoklipp som er lagt ut på YouTube.

Visjon Norges nettsider uttaler redaktør Jan Hanvold at Scrivner har et poeng når han snakker om at synd kan føre til sykdom. Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med redaktøren. Ifølge Vårt Land er Hanvold på reise i Israel.

Hanvold innser at Scrivner og hans budskap er kontroversiellt.

 — Vi har solgt mer enn 8 000 møteopptak etter at han var her tidligere. Undervisningen hans engasjerer, og skaper helt klart sterke meninger. Tilbakemeldingene er enten kjempepositive, eller veldig negative. Men de positive er i et overveldende flertall, hevder redaktøren.

Jan Hanvold mener det er behov for den omstridte predikanten.

- Folk kommer i syndenød og omvender seg fra sine synder, og frafalne kommer tilbake. Det er veldig bra! sier Hanvold.