TV-produsent (35) dømt til sju års fengsel for helikopterranet

Sju menn dømt og tre frikjent i dag etter det spektakulære ranet i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I dag falt dommene mot de tiltalte mennene som politiet mener sto bak det spektakulære helikopterranet mot G4S i Västberga i Stockholm i september i fjor.

Politiet sto måpende igjen og så ranerne flykte fra pengetransportsentralen. Ranerne hadde nemlig sabotert politiets helikopterhangar ved å plassere «en bombe» ved hangaren. Dermed fikk de ikke tatt opp jakten.

Sju personer ble i dag dømt for ranet. Hardest straffer fikk en 31-åring og en TV-produsent (35), som begge dømtes til sju års fengsel, melder Expressen.se.

Trodde ikke narkoforklaring TV-produsenten, som hele tida har nektet straffskyld, ble dømt for å ha ført helikopteret.

Retten trodde ikke på hans forklaring i retten om hva han gjorde ransnatta- at han hadde et tilbakefall til et narkotikamisbruk han slet med tidligere den aktuelle natta. TV-mannen ville imidlertid ikke oppgi navnet på personen han kjøpte narkotikaen av og som dermed kunne ha gitt ham alibi.

- Visse deler av hans forklaring virker innøvd, skrev retten i sin dom, ifølge Aftonbladet.se.

HELIKOPTERRAN. Politiet ble sabotert og måtte se ranerne fly avgårde. Foto: Politiet
HELIKOPTERRAN. Politiet ble sabotert og måtte se ranerne fly avgårde. Foto: Politiet Vis mer

35-åringen har hatt den svenske stjerneadvokaten Leif Silbersky ved sin side gjennom hele rettssaken. Han sa under rettssaken at han trodde ikke bare hans klient var uskyldig — han visste det, sa han under hovedforhandlingen.

10 millioner i erstatning 10 personer var tiltalt for å ha vært med eller medvirket til ranet. Tre av dem ble frikjent, mens de øvrige sju fikk dommer fra sju til ett år i fengsel.

De sju ble også dømt til å betale 10 millioner svenske kroner i erstatning, blant annet til helikopterselskapet som flukthelikopteret ble stjålet fra.

Ransutbyttet på over 39 millioner kroner er fremdeles ikke kommet til rette.

DØMT: TV-produsenten (35) (til høyre) ble dømt til sju års fengsel for å ha flydd flukthelikopteret. Foto: Privat
DØMT: TV-produsenten (35) (til høyre) ble dømt til sju års fengsel for å ha flydd flukthelikopteret. Foto: Privat Vis mer