Rystende tiltale:

TV-profil avslørt: - Perverst

Adam Britton (51) erkjenner å ha forgrepet seg på over 42 hunder. 39 av dem ble torturert til døde.

ERKJENNER SKYLD: Adam Britton har gjennom en årrekke voldtatt, torturert og drept flere titalls hunder. Bildet er tatt i 2011. Foto: AFP Photo/Richard Grande/NTB
ERKJENNER SKYLD: Adam Britton har gjennom en årrekke voldtatt, torturert og drept flere titalls hunder. Bildet er tatt i 2011. Foto: AFP Photo/Richard Grande/NTB Vis mer
Publisert

NB: Vi advarer om sterke inntrykk.

Sikkerhetsvakter og journalister ble oppfordret til å forlate rettssalen da de grusomme anklagene mot den britiske zoologen Adam Britton (51) skulle leses opp, skriver Sky News.

Britton, en framtredende krokodilleekspert og akademiker, har erkjent seg skyldig på hele 56 punkter om voldtekt, tortur og drap av hunder.

Fra 2014 og fram til pågripelsen i april 2022 skal Britton ha misbrukt flere enn 42 hunder.

39 av dem skal ha mistet livet, skriver nyhetsnettstedet.

Ifølge BBC filmet Britton seg selv mens han utførte torturen og voldtektene. Samtidig opplyser kringkasteren at Britton tidligere har deltatt i BBC- og National Geographic-produksjoner.

Beslagla sexleketøy

Hjemme hos zoologen beslagla politiet 44 gjenstander, som inkluderer kameraer, datamaskin, eksterne harddisker, verktøy, våpen, hundeutstyr og sexleketøy.

Mandag startet rettssaken i høyesteretten i Northern Territory i byen Darwin, Australia, hvor Britton har bodd de siste 20 åra for å forske på krokodiller.

Den grusomme saken vekker nå oppsikt verden over, og er bredt omtalt i britisk, amerikansk og australsk presse.

I tillegg til å ha erkjent seg skyldig på de 56 ovennevnte punktene som omhandler dyremishandling, skal Britton også ha erkjent fire tilfeller av både overføring av, og tilgang på, overgrepsmateriale av barn.

I retten ble det uttalt at Britton har en «sadistisk seksuell interesse for dyr, da spesielt hunder».

- Groteskt og perverst

Hundene briten skal ha forgrepet seg på - i tillegg til sine egne - var kjæledyr han hadde adoptert fra familier i Darwin-regionen, som av ulike grunner ikke lenger kunne ta seg av sine firbeinte.

- Denne saken inneholder fakta som bare kan bli beskrevet som groteske og perverse handlinger. Det er så konfronterende og rystende at jeg mener det har potensial til å forårsake et nervøst sammenbrudd, sa høyesterettsdommer Michael Grant under rettssaken.

Aktor Marty Aust sa flere hundeeiere hadde gitt bort kjæledyret med tungt hjerte.

Lite visste de hva Britton hadde planer om å gjøre med dem.

- Han bygget ofte en relasjon med hundeeiere og fikk dem til å adoptere bort dyrene sine. Mange ga motvillig bort kjæledyrene på grunn av reise- eller jobbforpliktelser, sa Aust, og hevder at Britton brukte manipulasjon som et verktøy.

Dersom eierne ba om oppdateringer etter adopsjonen, skal Britton ha løyet og diktet opp historier.

«Jeg klarer ikke å stoppe»

I virkeligheten torturerte og voldtok han hundene i en konteiner på eiendommen. Denne var utstyrt med opptaksutstyr, skriver BBC.

I retten ble konteineren omtalt som et «torturrom». Britton skal ha delt materialet han filmet på ulike nettforum under falskt navn.

Ifølge Sky News skal zoologen ha skrevet dette på et nettforum:

«Jeg hadde klart å fortrenge det. Men de siste åra har det kommet tilbake, og nå klarer jeg ikke å stoppe. Jeg vil ikke stoppe.»

Ett av klippene Britton delte under et pseudonym ble videresendt til politiet. Det var slik de fikk ham arrestert i 2022.

Adam Britton, som i tillegg jobbet som seniorforsker ved Charles Darwin Universitetet, har også deltatt i Sir David Attenboroughs dokumentarserie.

Han forblir bak lås og slå fram til domsavsigelsen den 13. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer