TV-profil dømt for promillekjøring

TV-profil dømt: Drakk whisky etter jobbkveld og krasjet

Får 24 dagers fengsel, bot på 75 000 kroner og mister lappen i 2,5 år etter promillekjøring. - I stedet for å ta taxi hjem tar jeg taxi til bilen, av en eller annen grunn.

<strong>ERKJENTE STRAFFSKYLD:</strong> Mannen forklarte at han var på oktoberfest og på ulike utesteder på en by på Østlandet før han krasjet med 1,92 i promille i fjor høst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ERKJENTE STRAFFSKYLD: Mannen forklarte at han var på oktoberfest og på ulike utesteder på en by på Østlandet før han krasjet med 1,92 i promille i fjor høst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En TV-profil i 30-åra ble i Oslo tingrett i dag dømt til fengsel i 24 dager, en bot på 75 000 kroner og tap av førerkort i to og et halvt år.

Med 1,92 promille i blodet kjørte TV-profilen inn i en betongsperring i en by på Østlandet rett før klokka 04.00 på natta i oktober i fjor.

I dag erkjente mannen alle forholdene i retten i en tilståelsesdom.

- Jeg hadde vært på jobb. Etter det var det et oktoberfestarrangement, der jeg var et par timer, sier mannen i sin forklaring for dommeren.

- Begynte å bli litt blurry

Han sier at han dro videre til forskjellige utesteder i byen på Østlandet, og at han ble utover stengetid denne natt til lørdagen i fjor.

- Da begynte det å bli litt sånn «blurry». Vi begynte å drikke whisky og noen sterkere saker på slutten. Da jeg forlater stedet i 03-tida, tar jeg en taxi. Men i stedet for å ta taxi hjem tar jeg taxi til bilen, av en eller annen grunn. Jeg begynner da å kjøre. Det er ikke lange kjøreturen før jeg i en 90-graderssving går rett i noen betongklosser. Da sa det stopp, sier han.

<strong>ADVOKAT:</strong> Per Zimmer representerte mannen i Oslo tingrett. Han sier TV-profilen er glad for legge saken bak seg og at han tar avstand fra sin handling. Foto: Trym Mogen
ADVOKAT: Per Zimmer representerte mannen i Oslo tingrett. Han sier TV-profilen er glad for legge saken bak seg og at han tar avstand fra sin handling. Foto: Trym Mogen Vis mer

Kollisjonen skjedde i et boligstrøk. TV-profilen sier det er vanskelig å tidfeste hendelsen, men at politiet skal ha kommet raskt til ulykkesstedet og at han avga forklaring for dem samme natt.

Mister lappen

Fredag møtte han i Oslo tingrett for å få tilståelsesdom for fyllekjøringen.

Politiet ber om at mannen i 30-åra blir dømt til 24 dagers ubetinget fengsel og 75 000 kroner i bot, i tråd med gjeldende rettspraksis.

Dommen ble i tråd med påtalemyndighetens påstand, og mannen vedtok dommen på stedet. Han må ta full ny førerprøve om to og et halvt år.

Tingrettsdommer Linn Sørhaug avsa dommen 09.40 i dag, bare 40 minutter etter at rettsmøtet startet.

- Det retten har lagt vekt på er at du har kjørt bil med svært høy promille. Det viser også til at det medførte trafikkuhell og at kjøringen skjedde i et boligstrøk. Det er skjerpende omstendigheter. I formildende retning er det at du har gitt en uforbeholden tilståelse, sier tingrettsdommer Linn Sørhaug.

- Tar fullstendig avstand

- Han er glad for å kunne legge dette bak seg og tar fullstendig avstand fra sin handling, sier hans advokat Per Zimmer til Dagbladet.

TV-profilen hadde i retten ingen kommentarer til påstanden fra politiet.

Standard bøtelegging i promillesaker er halvannen ganger brutto månedslønn.

Mannens arbeidsgiver sier at dommen ikke vil få konsekvenser for hans arbeidsforhold.

- Vi ser selvfølgelig alvorlig på det han har gjort og tar avstand fra det, men samtidig så har han vært åpen om det som skjedde, så vi har hatt mulighet til oppfølging hele veien. Det har vært viktig for håndteringen, sier en talsperson for bedriften til Dagbladet.

Selv taus

Politiet mener det er skjerpende at kjøringen skjedde i et boligstrøk nattetid, og at føreren hadde svært høy promille.

Ingen ble skadd i hendelsen, og det var ikke høy fart.

TV-profilen ønsker ikke å svare på Dagbladets spørsmål i retten i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer