TV-reportasje om afghanerne vist på Al Jazeera

-Kan risikere dødsstraff, mener Afghanistan-ekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV-kanalen Al Jazeera har vist et innslag med afghanerne iført T-skjorter med kors i Norge. Afghanistan-ekspert Kristian Berg Harpviken mener afghanerne kan risikere dødsdom.

Påstanden om at de afghanske asylsøkerne var blitt fremstilt som konvertitter, kan stamme fra denne reportasjen, melder TV 2, som mandag kveld viste innslaget.

Reporter Samir Shatara i Al Jazeera fulgte de afghanske asylsøkerne på deres pilegrimsferd fra Trondheim til Oslo i mai. Han laget senere en reportasje som ble publisert på Al Jazeera fredag morgen.

I reportasjen blir det ikke nevnt at flere av afghanerne har konvertert til kristendommen. Men bildene viser tydelig flere av dem ikledd kristne symboler, skriver Nettavisen.

- På det jeg ser av bildene er det flere afghanere som er kledd i klær de har fått utdelt fra kirken, der det klart kommer fram at det er kors på brystet, sier advokat Djordje Borojevic, som representerer flere av afghanerne som skulle vært sendt ut av landet lørdag.

Han er bekymret for at denne reportasjen kan skape problemer i Afghanistan.

- Dette kan bety at de oppfattes som konvertitter, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer