Tv-reporter skutt på direkten i Georgia

- Trolig en snikskytter, sa kvinnen selv - og fortsatte sendingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det kunne trolig ha gått mye verre under livesendingen der den georgiske tv-reporteren Tamara Urushadze rapporterte fra en veisperring ved byen Gori i dag.

Der har det tidligere vært harde trefninger mellom russiske og georgiske styrker, men det er foreløpig uklart hvem som tilsynelatende angrep journalistene..

Videoen ovenfor viser hvordan Urushadze står foran kameraet, mens det plutselig høres to dumpe smell. Reporteren forsvinner ut av bildet mens hun sier «Herregud, herregud. Noe... hva er dette?», ifølge nyhetsbyrået AP.

- Ei kule, ei kule, sier en kollega i staben, før en annen i teamet konstaterer:

- Hun ble skutt.

Mens ankerkvinnen i studio må fortelle seerne at noe har skjedd, uten at man vet hva,  kommer Urushadze tilbake på lufta og tar mikrofonen - mens hun viser fram et blødende sår i underarmen.

- Akkurat nå ble jeg skutt, men det var heldigvis ikke et treff, men ei kule som skrapte opp hånda mi - som dere kan se. Antageligvis var det en snikskytter (...) men jeg kan ikke se noen her nå og vet ikke hvem som skjøt, sier den stødige reporteren inn i kameraet.

Det skal de siste dagene ha vært flere episoder som har rammet journalister og andre ikke-stridende parter, blant annet var danske journalister i ferd med å bli truffet da berusede separatister fra Sør-Ossetia skjøt med gevær i bakken foran reporterne, melder AP.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer