BRENT LEVENDE: Gagandip Singh ble banket opp og brent levende av kamerater av den 20-årige medisinerstudenten han var betatt av. Foto: Metropolitan Police
BRENT LEVENDE: Gagandip Singh ble banket opp og brent levende av kamerater av den 20-årige medisinerstudenten han var betatt av. Foto: Metropolitan PoliceVis mer

TV-sjef hevndrept etter voldtektsforsøk

- Planen var bare å gi ham en lærepenge, sier kvinnens forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): I retten erkjente en 20 år gammel legestudent delvis skyld i drapet på Gagandip Singh, eieren av Sikh TV, i februar i år.
Hun er tiltalt for å ha lokket Singh til studentleiligheten sin i Brighton og lagt forholdene til rette for at to jevnaldrende venner kunne hevne seg på Singh fordi han seks måneder tidligere hadde forsøkt å voldta henne.

Moralsk ansvar
Forsvarer Michael Birnbaum forklarte retten at medisinerstudenten ikke hadde bedt kameratene sine om å drepe Singh, men å gi ham en leksjon i hvordan man behandler kvinner.
-Hun erkjenner stor grad av moralsk ansvar for Gagandips død, opplyste Birnbaum.

Honningfelle
Aktoratet mener Singh ble lurt i en honningfelle. I stedet for å bli tatt i mot av kvinnen han var forelsket i, satt hennes to venner i studentboligen og ventet på ham. 
-Han ble angrepet og slått bevisstløs, pakket inn i ei dyne og stappet inn i bagasjerommet på en Mercedes, sa aktor Aftab Jafferjee under rettssaken, ifølge The Times.

Brent levende
Aktor forklarte at kvinnens kamerater hadde helt bensin over bilen.
-Singh var enten bevisstløs etter slagene eller fullstendig hjelpeløs. Han var fortsatt i live da bilen ble satt fyr på. Slik endte livet hans, opplyste Jafferjee.  

Nøkkelvitne
En kvinne, som bodde i samme studentbolig, har sagt i vitneavhør at legestudenten hadde snakket om å drepe Gagandip Singh.
Singh var president i British Sikh Student Federation og sjef for satelittkanalen Sikh TV. Han og legestudenten ble nære venner etter at faren hans ble drept under en reise til India i 2009.

Voldtektsforsøk
I august 2010 besøkte Singh henne i Brighton og overnattet i studentleiligheten hun delte med en annen kvinnelig medisinstudent.
-Han forsøkte å ha sex med henne. Både hun og han har beskrevet det som et forsøk på voldtekt. Hun fikk tvunget ham av gårde. Han brøt sammen i tårer, sa aktor Jafferjee i retten.
-Hun var ekstremt opprørt og sint, fordi hun opplevde det som et stort tillitsbrudd, la han til.  

Sms-storm
I tida etterpå bombarderte Gagandip Singh jenta med tekstmeldinger og oppringninger. I februar 2011 inviterte hun ham til Brighton.
-Hun visste at Singh var fullstendig betatt av henne og at han ville benytte enhver sjanse til kontakt. Hennes rolle var sentral. Hvis hun ikke hadde lokket ham til Brighton den skjebnesvangre kvelden, ville han vært i live i dag, sier aktor Aftab Jafferjee.

Manipulerende
Den ene av 20-åringene, som sitter på tiltalebenken for å ha utført drapet, skal selv ha hatt sterke følelser for medisinerstudenten.
-En intelligent og attraktiv ung kvinne. Hun kan være ekstremt manipulerende, hevder aktor.