TV-sjekker var voldtektsmann

Da den 40-årige kvinnen ble koblet med en 38 år gammel mann på «Reisesjekken» på TVNorge, ante hun ikke at han var dømt for voldtekt og to tilfeller av kvinnemishandling. I går fortalte hun Oslo byrett om omfattende mishandling fra mannen som sjekket henne opp på tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ble ført sammen av programleder Helge Hammelow Berg i «Reisesjekken»s «Hemmelig forelsket» i mars 1995, før de ble sendt ut på middag sammen i TVNorges regi. Kort tid etter ble de samboere.

I går begynte straffesaken mot den tidligere voldtektsdømte mannen. Han står tiltalt for en rekke alvorlige voldshandlinger mot den 40-årige ekssamboeren:

Kjente ikke fortida

Da de to ble samboere etter romansen i «Reisesjekken», ante ikke kvinnen noe om 38-åringens volds- og voldtektsdommer. Han er til nå domfelt åtte ganger. I 1986 ble han dømt for voldtekt av en kvinne og mishandling av en annen kvinne. I 1992 ble han dømt for legemsbeskadigelse og trusler med seksuelle tilsnitt mot en prostituert. Han tok da kvelertak på den prostituerte, og brakk nese og et ribbein på henne med knyttneven. Kvinnen ble gradvis informert om mannens fortid, spesielt da han i september 1996 ble varetektsfengslet i seks måneder, siktet for en ny voldtekt, som han i februar 1998 ble dømt for. Først i april 1998 flyttet han ut fra hennes leilighet.

38-åringen ble dømt til tre år og seks måneders fengsel med fem års sikring for denne voldtekten, men lagmannsretten økte straffen til fire års fengsel.

TILTALT IGJEN: Denne tegningen av tiltalte er fra Dagbladets reportasje fra forhørsretten, da 38-åringen ble fengslet for en voldtekt i 1996.