Gabby Petito og Brian Laundrie:

TV-stjerne blander seg inn

Reality-profil og dusørjeger Duane «Dog The Bounty Hunter» Chapman avbrøt sin egen bryllupsreise for å lete etter avdøde Gaby Petitos kjæreste Brian Laundrie.

DRAMATISK: Politiet i USA leter nå etter kjæresten til Gabby Petitio som er funnet død etter en bilferie. Video: Youtube / Kameraone. Reporter: Julie Tran. Vis mer
Publisert

11. september ble 22 år gamle Gabby Petito meldt savnet. Åtte dager seinere ble hun funnet død. FBI mener at hun ble drept.

Petito og kjæresten, Brian Laundrie (23), la ut på bilferie sammen i juli, med planer om å krysse USA på tvers. Opprinnelig skulle paret returnere i oktober, men i starten av september vendte Laundrie hjem alene.

Siden forsvinningen har kjæresten hennes, Brian Laundrie (23), vært som sunket i jorda. Laundrie omtales som «en person of interest» i saken, og er etterlyst for ulovlig bruk av et bankkort.

Saken har sendt etterforskerne på slalåmtur mellom mystiske SMS-er, Instagram-innlegg, tekstmeldinger og øyevitner – og sjokkvendingene har stått i kø.

PÅ SPORET (ANGIVELIG): Duane «Dog The Bounty Hunter» Chapman vil etter eget utsagn snart være på sporet av Gabby Petitos kjæreste. Foto: Richard Shiro / AP Photo / NTB
PÅ SPORET (ANGIVELIG): Duane «Dog The Bounty Hunter» Chapman vil etter eget utsagn snart være på sporet av Gabby Petitos kjæreste. Foto: Richard Shiro / AP Photo / NTB Vis mer

Kjent dusørjeger jakter Laundrie

Nå har også Duane Lee Chapman involvert seg i den betente saken.

Chapman, bedre kjent som «Dog The Bounty Hunter» (kjent fra realityprogrammet med samme navn, journ.anm.) etterforsket mandag et tips som angivelig kan plassere Laundrie i en park Florida kort tid før kjæresten ble meldt savnet.

Den amerikanske realitystjernen var på bryllupsreise med sin kone Francie Frane da ånden kom over ham. De to giftet seg i starten av september.

Lørdag annonserte solbrilleentusiasten at han hadde rettet forstørrelsesglasset mot den mye omtalte saken.

- Vi er på øya

For onsdag kveld oppdaterte han følgerskaren sin på Twitter om tingenes tilstand i søket på Laundrie:

Chapman og teamet hans har fått mange tips de siste dagene om at Laundrie gjemmer seg i en av Floridas mange naturparker, som heter Fort De Soto Park, hevder han.

Nå er han altså i naturparken, og har startet på søket etter Laundrie.

- Vi er på øya. Dette ville og kunne vært det perfekte stedet for ham å gjemme seg. Det er ikke mange mennesker her, men det er mye i naturen her som vi må kjempe oss gjennom. Men nå går vi i gang.

- Jakten har startet, og vi har så vidt begynt, sier Chapman i videoen lagt ut på Twitter.

Mandag skal han ha fått tips om at Laundrie har reist til en campingplass i Fort De Soto Park, Florida, ved to anledninger tidlig i september.

- De ble registrert, de gikk gjennom porten. De er på kamera. De var her, hevdet Chapman overfor Fox News.

Dramatisk start

Da dusørjeger Chapman bestemte seg for å involvere seg i jakten på Laundrie begynte han søket ved å troppe opp uanmeldt hjemme hos Laundries foreldre, ifølge The Independent.

Reality-profilen skal ha parkert en firehjulstruck utenfor foreldrenes hjem i North Port, Florida, og banket på døra. Ifølge The Independent fikk besøket Laundries mor, Roberta Laundrie, til å ringe til nødnummersentralen.

- I live

Han forlot åstedet da ingen svarte, og kort tid etter publiserte han en uttalelse hvor han oppfordret publikum til å sende ham tips i saken. De har opprettet en egen tipstelefonlinje, og hevder å ha mottatt mer enn 1000 tips.

- Innen 48 timer vil vi trolig ha en plan for hvordan vi kan starte sporingen, hevder Chapman overfor Fox News.

DRAMA: En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito (22) og forloveden Brian Laundrie (23) før de ble stoppet av politiet 12. august. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Han forsvarte også avgjørelsen om å møte opp på døra til foreldrene:

- Politiet sa at det var fritt fram for å banke på døra, så det gjorde vi, hevder Chapman, og fortsetter:

- Jeg ville fortelle foreldrene at vårt mål er å finne Brian og bringe ham inn i live.

STANSET: Politiet har offentliggjort denne videoen av Gabby Petito (22) og kjæresten Brian Laundrie (23). De ble stanset av politiet i Arches National Park i Utah 12. august. Én måned seinere ble Gabby meldt savnet. Video: AP. Vis mer

Politiet har ikke bekreftet denne beskjeden, og det er uklart hvordan FBI og politiet stiller seg til Chapmans engasjement.

Foreldrenes advokat Steven Bertolino sier til kanalen at foreldrene ikke vet hvor sønnen befinner seg. Lokalt politi har tidligere opplyst at de ikke foretar etterforskning ved Fort De Soto Park.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer