Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV-suksess for Obama-krig

Millioner av amerikanere benket seg foran TV da Obama presenterte sin nye Afghanistan-strategi.

FREDENS MANN?: Barack Obama sender flere soldater til Afghanistan, i håp om å åpne fred på sikt. Opptrappingen kommer få dager før han reiser til Oslo for å motta Nobels fredspris. Foto: AFP
FREDENS MANN?: Barack Obama sender flere soldater til Afghanistan, i håp om å åpne fred på sikt. Opptrappingen kommer få dager før han reiser til Oslo for å motta Nobels fredspris. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet:) Over 40 millioner amerikanere så ifølge NTB på da president Barack Obama presenterte sin nye Afghanistan-strategi på TV i beste sendetid.

Det de fikk se var en president som trapper opp krigen i Afghanistan, bare dager før han reiser til Oslo for å motta Nobels fredspris.

- Nobelkomiteen gir aksept for  bruk av militærmakt. Den slutningen er det vanskelig å unngå, sier seniorforsker Svein Melby ved Institutt for forsvarsstudier til Dagbladet.

Direktesendt

Obamas tale natt til onsdag norsk tid ble direktesendt i ti TV- og kabelkanaler, deriblant flere spanskspråklige stasjoner.

På det meste så 40,8 millioner amerikanere på TV-sendingen, ifølge ratingene. 

Blant amerikanerne var mottakelsen blandet.

Får bred krigsstøtte

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, derimot, hyller president Barack Obamas tale natt til onsdag og sier de europeiske allierte vil følge opp med 5000 soldater.

Både statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre har fulgt opp med støtteerklæringer. Noen norsk troppeøkning kommer derimot ikke på tale.

I Senatet krangles det nå om hvordan krigen skal finaniseres.

Helsereform mer pop

Millionoppslutning til tross, 10 millioner flere amerikanere så presidentens TV-sendte tale om den omstridte helsereformen i februar.

Helsreformen passerte forrige uke et viktig hinder da Senatet vedtok å ta den opp til behandling. Men om innholdet i reformen blir vedtatt, gjenstår å se.


SENDER FLERE SOLDATER: USA vil sende 30 000 nye soldater til Afghanistan, ifølge president Barck Obama.  Foto: Reuters
SENDER FLERE SOLDATER: USA vil sende 30 000 nye soldater til Afghanistan, ifølge president Barck Obama. Foto: Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media