Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tv-tårnet brant - sender på nettet

Brannen i det 540 meter høye tv-tårnet Ostankino har stanset de fleste tv-kanalene i Moskva-regionen. Nå begynner kanalene å sende over nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ostankino-tårnet tok fyr søndag og brant i over et døgn. Fire mennesker mistet livet i brannen, og det er usikkert om tårnet kan tas i bruk igjen. Sendeutsyr for flere tv-kanaler er nå ødelagt, og tv-tittere uten kabel eller parabol får bare snø på skjermen.

ORT, et av Russlands største teleselskaper, har nå begynt å sende sendingene sine over nettet. Sendingene finner du på www.mbone.ru/channels/ort.asp og på www.ort.ru.

President Vladimir Putin har gitt sin medieminister Mikhail Lesin en uke på å gjenopprette tv-sendingene i hovedstaden. Mye av senderutsyret i Ostankino skal fortsatt være intakt etter brannene, spesielt senderne lenger nede, men mesteparten av kablingen i bygget skal være ødelagt.

- Faller ikke ned

I dag fortsetter letingen etter eventuelle overlevende i bygget, samtidig som arbeidet med å kartlegge skadene tar til. Ifølge medieminister Lesin skal tårnets infrastruktur ikke være så ødelagt at tårnet kollapser, og han håper det kan tas i bruk igjen.